den jydske haandvaerkerskole

Nyheder

Emil fik gæster fra Grønland

Emil Geisler har netop afsluttet sin svendeprøve som elektriker. I den forbindelse er det helt almindeligt, at de nye svende får besøg af familien for at fejre en veloverstået eksamen ved en hyggelig middag.

Mere usædvanligt er det, at familien har været to dage undervejs, har rejst 3.423 km i fugleflugtslinje og tilbragt mere end 20 timer i luften.

Læs mere
Nyheder

Verdenspremiere på EUX-uddannelse

Til august begynder det første hold elever på deres uddannelse til eux-plastmager. De får både svendebrev som plastmagere og en gymnasial eksamen, der giver adgang til at læse videre.

Uddannelsen begynder med et grundforløb, hvor der er fokus på miljø og cirkulær økonomi.

Læs mere
Nyheder

PROFIBUS Danmarks workshop på DjH

PROFIBUS Danmark er på en lille Danmarksturne med deres workshop om IO-link, som de har henlagt til tre erhvervsskoler. Sidst i oktober blev workshoppen holdt på DjH.

Læs mere
Nyheder

Topmoderne udstyr til erhvervsskoler

Videncenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri. Det mobile videncenter kommer til eleverne i stedet for omvendt. Det er spækket med det nyeste udstyr, der kan nås online fra hele landet.

Læs mere
Nyheder

TV kom forbi

Først kom TV2Østjylland - snapchat og nyheder forbi og senere besøgte også DR Nyheder DjH i forbindelse med voksende elevtilgang og dermed udvidelse af skolen med værkstedslokaler og et nyt skolehjem.

Læs mere
Nyheder

GF2 elever traf rigtigt uddannelsesvalg

Sommerferien nærmer sig og for mange unge mennesker betyder det afslutningen af grundforløbet (GF2) på drømmeuddannelsen. De skal nu i praktik på en virksomhed, før de vender tilbage til skolen igen på det første hovedforløb.

Læs mere
Nyheder

Der er god grund til at lære matematik

Forløbet praktisk anvendt matematik er et samarbejde mellem Favrskov kommunes grundskoler og Den jydske Haandværkerskole (DjH). 5. – 6.- årgang fra Korsholmskolen er på besøg på DjH for at få indblik i, hvorfor matematik er en god ting at lære, og hvordan faget anvendes i praksis. Besøget er en del af skolefaget ’Job og uddannelse’.

Læs mere
Nyheder

Praktikdag blev ugens højdepunkt

Mattias’ vej til tømrerfaget er lidt anderledes end de flestes. Han var godt og grundigt træt af at gå i skole, da en lærer fik listet en ugentlig praktikdag ind på skemaet midt i 8. klasse. Det blev ugens bedste dag for Matthias gennem resten af skoletiden i grundskolen.

Læs mere
Nyheder

Grundskoleelever har valgfag i tømrerafdelingen

Østervangskolen i Hadsten og Den jydske Haandværkerskole (DjH) har i fællesskab skabt rammer og indhold i valgfaget ’byggeværkstedet’, der foregår i tømrerværkstedet på DjH. Det giver eleverne fra 7., 8. og 9. klassetrin en mulighed for et kig ind i en virkelighedsnær verden før valg af ungdomsuddannelse.

Læs mere
Nyheder

Ministerbesøg

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøgte den 30. april DjH. Han blev vist rundt på skolen og præsenteret for intelligent automation og Industri 4.0, og undervejs mødte han skolens elever.

Hos en elektrikerklasse, der var i gang med et svendeprøveprojekt med en robot som vigtigste medspiller, faldt snakken på, om alle havde arbejde, når de nu meget snart afslutter deres uddannelse.

”Vi er elektrikere, vi har altid arbejde”, lød det straks fra en af eleverne.

Læs mere
Nyheder

Donation omsat til topmoderne udstyr i plastafdelingen

I 2017 modtog DjH en større donation fra Ole Kirks fond øremærket til udstyr i plastafdelingen. Pengene er nu omsat i nye tiltag i værkstedet, der kommer fremtidens plastmagerelever til gode og giver dem noget ekstraordinært i uddannelsen, som de kan tage med ud i virksomheder landet over.

Læs mere
Nyheder

PROFIBUS besøger elafdelingen

PROFIBUS var på besøg i elafdelingen for at se svendeprøverne for styrings- og reguleringselektrikerne.

De var imponerede over niveauet, der var i automationsprojekterne af høj kompleksitet. En snak med tre lærlinge, Niklas Sieborg, Nicolai Sandberg og Phillip Kaaber, blev til en spændende artikel om deres svendeprøveprojekt og om at gå på Den jydske Haandværkerskole med de muligheder, det giver.

Læs mere
Nyheder

Mette Frederiksen på besøg

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen lagde en tirsdag formiddag i november vejen forbi Den jydske Haandværkerskole, hvor hun samme med folketingsmedlem Nicolai Vammen, borgmester Niels Borring og folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen blev vist rundt på skolen. Mette Fredriksen hilste veloplagt på skolens elever og spurgte interesseret ind til deres uddannelser.

Læs mere
Nyheder

Danfoss CO2 training Unit rejser jorden rundt

En rød Danfoss unit har besøgt køleafdelingen på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Et CO2-køleanlæg er en del af enheden, og DjH har medvirket til test og indkøring af anlægget. Danfoss træningsenheden nu klar til at rejse til USA, hvor et trænerjob venter på den.

Læs mere
Nyheder

DjH-undervisere i virksomhedspraktik

Undervisere fra plastafdelingen tager i virksomhedspraktik, hvor de oplever en hverdag i den virkelige verden. Erfaringerne bruger de i undervisningen på DjH, så det, eleverne møder i værkstederne, er meget lig med det, de møder i deres praktikvirksomhed.

Læs mere
Nyheder

Ole Kirk's Fond har doneret penge til DjH

LEGO koncernens Ole Kirk’s fond har doneret et større beløb til Den jydske Haandværkerskole (DjH). Beløbet er øremærket til udstyr i plastafdelingen, hvor det vil medvirke til, at plastmagereleverne møder et højteknologisk og fuldt opdateret værksted, når de er på skole.

Læs mere
Nyheder

Tømrerelever vandt Bosch-konkurrence

Bag ide og opbygning af ’Flyderen’ står tømrereleverne Morten Liebe, Nikolaj Helweg, Peter Kromann og Casper L. Christensen, der går på tømreruddannelsens grundforløb 2. De har med deres nytænkning af bænken ’flyderen’ til en lokal børnehave vundet 1. præmien i konkurrencen Bosch Innovationspris 2017 –præmien er billetter til Roskilde Festival 2017.

Læs mere
Nyheder

DjH ved DM i SKILLS

Danmarksmesterskabet for håndværksfag starter lokalt på din skole. Den lærling som vinder indenfor sit fag går videre til de regionale mesterskaber og herefter dystes ved DM i SKILLS. DM i SKILLS, danmarksmesterskabet for håndværksfag, er en tilbagevendende begivenhed - her dyster dygtige lærlinge om at blive danmarks allerbedste håndværker.

Læs mere
Nyheder

Patrick er også iværksætter

Det begyndte med musikken og så blev det video, der fangede Patricks interesse, når det gælder fritid og hobby. Patrick er på vej til at blive plastmager, og har fast job hos Toppac A/S i Randers.

Læs mere