den jydske haandvaerkerskole

Nyheder

COVID-19 info

På DjH gælder retningslinjer, så vi undgår spredning af COVID-19.

Alle skal overholde Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer.

Fra mandag den 14. juni er det ikke længere et krav, at man bærer mundbind eller visir på DjH.

Alle, der kommer på DjH, skal på forespørgsel kunne fremvise en max 72 timers gammel negativ antigentest, eller en max 96 timers gammel negativ PCR-test eller et gyldigt Coronapas.

Læs mere
Nyheder

Jakob Ellemann-Jensen besøger Den jydske Haandværkerskole

Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen besøger sammen med Venstres borgmesterkandidat i Favrskov kommune Birgit Liin Den jydske Haandværkerskole mandag 25. oktober klokken 15.30 – 16.30. 

Læs mere
Nyheder

Nyt klimapartnerskab mellem DjH og PensionDanmark

Den jydske Haandværkerskole indgår et nyt grønt partnerskab med Danmarks største arbejdsmarkedspensionsselskab PensionDanmark for at bidrage til, at flere unge får en faglært uddannelse med fokus på bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Læs mere
Nyheder

DjH samler ind til Knæk Cancer 2021

Lørdag den 30. oktober løber det store Knæk Cancer indsamlingsshow af stablen på TV2. I den forbindelse tager Den jydske Haandværkerskole kampen op mod kræften og samler penge ind ved hjælp af et kagesalg i skolens bistro.

Læs mere
Nyheder

Bliv GenbrugsKLOG på plast

Hvad er plast for et materiale? Hvorfor er det vigtigt at sortere, og hvordan kan plast genanvendes?

Det kan du blive klogere på, når Favrskov Forsyning og Den jydske Haandværkerskole (DjH) inviterer til en aften med åbent plastværksted og foredrag om plast den 6. oktober.

Læs mere
Nyheder

FABx bygger sæbekassebiler til racerkører Jan Magnussen

For 10. år i træk løber danmarksmesterskabet i sæbekasseløb af stablen til Classic Race Aarhus den 17. september.

I den forbindelse er elever fra Den jydske Haandværkerskoles helt nye FABx blevet spurgt, om de vil bygge sæbekassebiler til Jan Magnussen og hans børn samt YouTube-kanalen High on Cars.

Som det kan ses på billedet, har svaret selvfølgelig været et stort rungende "JA".

Læs mere
Nyheder

For Rasmus er grundighed lig med bæredygtighed

Når Rasmus Bendesen i disse dage arbejder på sit svendestykke som tømrer, har han et mantra i hovedet.

Grundighed frem for alt.

Læs mere
Nyheder

Stefans svendeprøve endte med medalje og måbende skuemestre

Stefan Bliksted Christensen smiler stort. Hans svendestykke, der tager udgangspunkt i et sanserum for udviklingshæmmede unge, har netop fået den højeste karakter. Bag smilet ligger en opgave, der bygger på et virkeligt problem i den virkelige verden.

Læs mere
Nyheder

Millioner på vej til FABx på Den jydske Haandværkerskole

Et nyt FabLab, med titlen FABx, vil snart se dagens lys på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

FABx har indtil videre fået tilsagn om opstartsstøtte på mere end 2,6 millioner kroner fra Region Midtjyllands Teknologipagt pulje og Den jydske Haandværkerskoles egen fond.

Dermed får erhvervsskolens elever endnu flere og bedre muligheder for at føre deres ideer ud i livet.

Læs mere
Nyheder

Den jydske Haandværkerskole leder efter talenter blandt kommunens 8. klasser

Er der skjulte håndværkertalenter blandt kommunens mange 8. klasses elever?

Det undersøger Den jydske Haandværkerskole i løbet af efteråret, når skolens undervisere besøger samtlige folkeskoler i Favrskov Kommune for at finde den lokale vinder af DM i Skills for folkeskoleelever.

Læs mere
Nyheder

Bistroen på DjH sætter større fokus på bæredygtighed

Mindre kødportioner og mindre madspild. Det er den nye hverdag i bistroen på Den jydske Haandværkerskole.

En ung håndværkerspire skal have den rette kost til at fungere i værkstedet. Tre gange om dagen får eleverne tilbudt et måltid mad på skolen, som er nøje sat sammen i forhold til unge menneskers behov, så de har den rette benzin på motoren, når de møder ind til undervisningen.

Gennem de seneste år er maden til skolens elever blevet sundere, mængden af fedt og sukker er skruet ned, og der er flere grøntsager på tallerknerne.

Nu er tiden kommet til næste skridt.

Læs mere
Nyheder

DjH kridter banen op til fremtidens elektriker

Automation, IOT, robotter, dokumentation.

Det er nogle af de nye ord, som fremtidens elektriker skal kende.

Den moderne elektriker skal ikke blot have styr på praksis. Elektrikeren skal i dag også besidde evner som overblik, struktur og være på kant af udviklingen.

Det er læresætningen efter BOOST 2021 - et fagligt fællesskab og en kursusweekend for elektrikerlærlinge. Kursusweekenden var arrangeret af Dansk El-Forbund Ungdom og fandt sted på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

DjH får 600.000 kroner til nye udendørsfaciliteter

Til efteråret står et helt nyt udendørs træningsanlæg og en renoveret multibane klar til eleverne på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Ida genfandt lysten til at blive elektriker på BOOST

Når elektrikersvend Ida Tore Fløjborg ser tilbage på sin svendeprøve, er der store smil på læberne. Fagets medalje. Stolthed i stemmen.

Hun er en elektrisk energibombe, som vil dele al sin lykke med hele verden.

Men sådan har det ikke været hele vejen mod svendebrevet.

Læs mere
Nyheder

Urtehave skyder op på Haandværkerskolen

Nu kan kursister og gæster i restauranten på Den jydske Haandværkerskole glæde sig til madoplevelser med krydderurter fra egen have.

I starten af året trådte et nyt restaurantkoncept i kraft på Den jydske Haandværkerskole. Alt skulle nu laves fra bunden med fokus på kvalitet frem for kvantitet. Ifølge Kenneth Mollwitz, der er kok på DjH, er en urtehave, hvor restauranten kan forsyne sig med egne krydderurter, helt i tråd med den kurs, der blev lagt tidligere på året.

Læs mere
Nyheder

170 elektrikerlærlinge gæster DjH til uddannelsesweekend

Den 25.-27. juni løber det årlige elektrikerarrangement BOOST af stablen på Den jydske Haandværkerskole.

Dansk El-Forbund samler for syvende gang lærlinge fra hele landet på Den jydske Haandværkerskole til en faglig weekend i el-fagets tegn. Hanne Bisgaard Hansen, der er projektleder på Den jydske Haandværkerskole og tovholder på arrangementet fortæller, at det er en fornøjelse endnu engang at være en del af arrangementet.

Læs mere
Nyheder

Gode betingelser for tømrerelever på Toftegårdsvej

Rundsavenes snurren i træ skærer gennem luften. Den spinnende lyd af boremaskiners summen afbrydes akkurat af lyden fra radioen, når maskinerne momentvis holder pause.

Vi befinder os midt i den tømrerundervisning, der finder sted i en gammel hal på Toftegårdsvej i Hadsten – fem minutters kørsel fra Den jydske Haandværkerskole. Siden nytår har forskellige hold af skolens tømrerelever haft kortere forløb på adressen i den sydlige del af byen.

Læs mere
Nyheder

Servicerobotter flytter ind på DjH

Til juni får Den jydske Haandværkerskole nye beboere – dog er det den programmérbare af slagsen. Skolen har nemlig købt tre Sanbot-robotter for 210.000 kroner, der skal bruges til undervisning, service og markedsføring.

For blot et par måneder siden købte Den jydske Haandværkerskole seks nye AUBO-robotter til undervisningen. Nu har pengepungen igen været fremme, da skolen har underskrevet en købsaftale på tre nye servicerobotter fra Yodaway i Aalborg.

Læs mere
Nyheder

Coronanedlukningen gav plads til fornyelse

På Den jydske Haandværkerskole er tiden under nedlukningen brugt fornuftigt. Flere forskellige steder på skolen har der nemlig været fuld gang i værktøjet og malerpenslen til blandt andet at sætte 34 værelser i stand – en opgave der ellers ville tage 10 år.

”Der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget,” siger Simon Mikkelsen, der er 24H-chef på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Velforberedte ansatte og elever sikrer gode testforhold på DjH

Selvtest er blevet hverdag på Den jydske Haandværkerskole. To gange ugentligt testes alle elever og ansatte på skolen.

”Det er gået godt med at selvteste. Vi har nogle dygtige supervisere, der leverer et stort stykke arbejde, og vi har mødt meget forståelse, når vi har ændret og forbedret vores testprocedure hen ad vejen,” siger Lotte Fabian, der siden marts har været ansat til at supervisere selvtest på DjH.

Læs mere
Nyheder

Haandværkerskolens køkkenchef: Nu laver vi alt i restauranten fra bunden

I restauranten på Den jydske Haandværkerskole er købemayonnaisen skiftet ud med en hjemmelavet. Et nyt restaurantkoncept har nemlig vundet sit indpas.

I foråret 2020 stod køkkenchefen Tom Dessau og holdet bag over for en udfordring i skolens restaurant, hvor kursister hver dag fylder energidepoterne op. Så langt tilbage man kunne huske, havde der været en buffet, men da corona dukkede op i marts sidste år, måtte buffeten lade livet og udskiftes med en tallerkenanretning for at forbygge smitte.

Læs mere
Nyheder

Mød Sanne fra el-holdet med næsten 25% kvinder

Hænderne står ikke stille, når Sanne Kristensen skal fortælle, hvad hun vil med sin svendeprøve. Automatik, programmering og robotter er blot nogle af de ord, der flyder ud af Sanne Kristensen, når hun beskriver sit svendestykke, som tager udgangspunkt i arbejdet på praktikpladsen hos Arla, hvor hun arbejder med vedligeholdelse.

Hun er en af de fem unge kvinder, der bliver elektrikersvend den 29. april på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Det svarer til, at knap 25 procent på de to hold er kvinder. En meget større andel end normalt.

Læs mere
Nyheder

DjH indfører røgfri skoletid efter sommerferien

Fra den 31. juli træder et nyt lovkrav om røgfri skoletid i kraft på alle ungdomsuddannelser. Det betyder, at elever, kursister og medarbejdere på Den jydske Haandværkerskole efter sommerferien ikke længere må ryge i skoletiden.

Røgfri skoletid er en del af en tobakshandleplan, der blev vedtaget i 2019 for at forhindre unge i at starte med at ryge. Som en del af handleplanen træder lovkravet nu i kraft på alle ungdomsskoler. Det glæder 24H-skolechef på DjH, Simon Mikkelsen, som håber, at røgfri skoletid kan sætte en stopper for, at erhvervsskoleelever begynder at ryge.

Læs mere
Nyheder

Trivselsteam på DjH støtter elever og forebygger frafald under corona

I starten af året blev der dannet et nyt trivselsteam på Den jydske Haandværkerskole for at støtte elever og undgå frafald under coronanedlukningen.

Eleverne på Den jydske Haandværkerskole er skiftevis igen at finde på skolen, efter at regeringen har gjort det muligt at møde fysisk op til undervisning 50 procent af tiden. Men sådan har det ikke set ud de sidste mange måneder, hvor undervisningen har forgået online. Derfor blev ledelsen i januar enige om at danne Team Trivsel bestående af medarbejdere fra skolehjemmet, studieinfo og undervisere. Sammen har teamet støttet de nyeste elever med de udfordringer, som de har mødt under nedlukningen.

Læs mere
Nyheder

DjH-elev under coronanedlukning: Jeg har været så tæt på at droppe ud

Tiden med restriktioner er endnu ikke ovre, og tilbage står eleverne på Den jydske Haandværkerskole i venteposition med de udfordringer, som coronasituationen fører med sig.

Over et år med restriktioner og mange måneder med fjernundervisning har sat sine spor hos elever rundt i hele landet – også på Den jydske Haandværkerskole. For nogle betyder det skuffelse og frustration, imens andre har været tætte på at droppe ud. For de elever der har haft det ekstra svært, har skolen lavet et helt særligt tilbudt om at bo fuldtid på skolehjemmet. En af dem, som har taget imod tilbuddet, er Daniel Weinholt Christensen, der går på køleteknikeruddannelsen. I januar vendte han tilbage til skolehjemmet.

Læs mere
Nyheder

Ny erhvervsfaglig 10. klasse rykker ind på DjH

Efter sommerferien vil der for første gang være en erhvervsfaglig 10. klasse på Den jydske Haandværkerskole.

Favrskov kommune er klar med et nyt tresporet 10. klassestilbud fra august 2021. I tilbuddet kan eleverne vælge mellem tre spor. Et virksomhedsspor, et fagligt og bogligt spor og et erhvervsfagligt spor. Det erhvervsfaglige spor skal foregå på Den jydske Haandværkerskole, hvor eleverne både får en 10. klasse og første grundforløb (GF1) af en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Nyheder

Se tømrernes svendeprøveafslutning live

I morgen fredag den 26. marts klokken 10.40 streamer vi direkte fra tømrernes svendeprøveafslutning, da familier, på grund af corona, desværre ikke må deltage.

Du kan se med via linket her https://fb.me/e/43ApI29Hj, som vil lede dig direkte ind på Facebook, hvor vi sender direkte fra.
 
Så vær klar ved skærmen, når vi afslutter tømrerenes tid på Den jydske Haandværkerskole med manér.
Læs mere
Nyheder

Grundforløbselever vender tilbage på halv tid

Gangene på Den jydske Haandværkerskole har længe været tomme – men nu må elever på grundforløb 2, der snart skal op til deres afsluttende prøve, endelig sætte deres ben på skolens matrikel.

Regeringen har nemlig åbnet for at elever i hele landet fra 15. marts må vende tilbage til fysisk undervisning hver anden uge.

Læs mere
Nyheder

Favrskov Kommune støtter ny discgolfbane på DjH med 120.000 kroner

Nu får Den jydske Haandværkerskole snart en ny discgolfbane. Favrskov Kommune har nemlig bevilget 120.000 kroner til indkøb af baneudstyr og anlæg.

I går havde Den jyske Haandværkerskole Christina Johansen fra Lokalavisen Favrskov på besøg. Hun havde nemlig opsnappet nyheden om, at idrætsforeningen Sport og Fritid på Den jydske Haandværkerskole har fået et tilskud til en ny 12-hullers discgolfbane, som skal ligge på skolens matrikel og de omkringliggende arealer. Tilskuddet kommer fra Favrskov Kommunes pulje til projekter inden for Friluftsstrategien og Fritids- og Idrætsstrategien.

Læs mere
Nyheder

DjH investerer over en halv million kroner i robotter

Seks splinternye robotter fra Sealing System til 542.000 kroner er netop ankommet til Den jydske Haandværkerskole.

Sidste år i maj måned gik jagten ind på at finde helt nye robotter til Den jydske Haandværkerskole. Nu er de endelig landet på skolens jord. Ifølge Filip Køneke, der er uddannelseschef for el på DjH, betyder det, at der nu er mulighed for at opkvalificere undervisningen på robotmodulet.

Læs mere
Nyheder

DjH brobygger online

Fra tirsdag til torsdag i denne uge har den stået på brobygning for Favrskov Kommunes folkeskoler i 8. klasse. Men ikke den helt normale af slagsen. På grund af situationen med corona har det nemlig for første gang foregået online.

Læs mere
Nyheder

DjH-underviser lyser Hovedbanegården op

Morten Buss Andersen fra Den jydske Haandværkerskole udstiller i februar et lysværk på Hovedbanegården i forbindelse med Copenhagen Light festival.

I de tre første uger af februar lyser Copenhagen Light Festival storbyens stræder og gader op med lyskunst. Et af mange værker kommer fra el-underviseren fra Den jydske Haandværkerskole, Morten Buss Andersen, der har udsmykket Københavns Hovedbanegård med arkitektonisk belysning.

Læs mere
Nyheder

Verdenspremiere på EUX-uddannelse

Til august begynder det første hold elever på deres uddannelse til eux-plastmager. De får både svendebrev som plastmagere og en gymnasial eksamen, der giver adgang til at læse videre.

Uddannelsen begynder med et grundforløb, hvor der er fokus på miljø og cirkulær økonomi.

Læs mere
Nyheder

Genbrugsplads og ressourcer på skemaet

Skemaet i uge 36 lød på Innovationscamp for eux-eleverne på DjH’s elektrikeruddannelse. I samarbejde med Favrskov Forsyning blev eleverne både udfordret og opfordret til at komme med gode ideer, prototyper og bud på økonomi i forbindelse med gentænkning af affaldssortering. Ordforrådet fik også et løft, da en vigtig del af processen var at få forvandlet ’affald’ til ’ressource’, ’losseplads’ til ’genbrugsplads’ og ’fraktioner’ gjort til naturligt begreb i den daglig omgang med affaldssortering.

Læs mere
Nyheder

Direktør Henrik Øelund stopper

DjH’s bestyrelse meddeler, at direktør Henrik Øelund efter 17 år på posten har valgt at stoppe som direktør for Den jydske Haandværkerskole med
udgangen af juni 2020.

Læs mere
Nyheder

Grønlandske Mutsi fik topkarakter ved svendeprøven

Selvom glæden og stoltheden lyser ud af Mutsi Motzfeldt, 23, er det med en vis ydmyghed han fortæller om sin topkarakter ved elektrikeruddannelsens svendeprøve.
”I Grønland hænger man sig ikke så meget i karakterer, man ser mere på, om man er en dygtig håndværker”, siger Mutsi Motzfeldt.

Læs mere
Nyheder

Ny direktør på DjH

Jesper Kofoed Petersen, 53, tiltrådte pr. 1. juni stillingen som ny direktør på DjH. Jesper Kofoed Petersen er kendt med skolen, da han kommer fra en stilling som områdeleder i elafdelingen på DjH. Han har tidligere været ansat på DjH både som faglærer og uddannelsesleder i perioden 2004 – 2010.

Læs mere
Nyheder

EUX-elektrikere specialdesigner løsninger

Hans Kristoffer, 21, og Simon Kristensen, 20, er ved at færdiggøre deres EUX-elektrikeruddannelse på DjH. I maj afslutter de svendeprøven, og i løbet af sommeren kan de kalde sig svende. Ved siden af uddannelsen med praktik, skolegang og lektier, har de sammen med tre andre studiekammerater skabt virksomheden Outscale, der tilbyder specialdesignede soft– og hardwareløsninger.

Læs mere
Nyheder

Til elever der har mistet deres læreplads

Har du på grund af Danmarks nedlukning i forbindelse med coronasituationen fået ophævet din uddannelsesaftale, eller kan du ikke få forlænget din nuværende korte uddannelsesaftale så send en ansøgning til Den jydske Haandværkerskole om at komme i skolepraktik.

Læs mere
Nyheder

Elektrikere til online svendeprøve

Selvom det meste af samfundet tilsyneladende ligger stille hen, sker der en masse i det skjulte. Skoler, gymnasier og erhvervsskoler har alle etableret fjernundervisning til deres elever for at sikre en god og fornuftig undervisning – selv i krisetider. Det gælder naturligvis også Den jydske Haandværkerskole (DjH). Her er der taget online undervisningsmidler i brug, så erhvervsskoleeleverne når i mål med deres uddannelse, også selv om de ikke fysisk er på skolen.

Læs mere
Nyheder

Åbent værksted i plastafdelingen og foredrag

Arrangementet er aflyst

Onsdag den 25. marts kl. 18.00 – 20.30. tilmelding senest den 18. marts på mail til hbh@djhhadsten.dk.

Favrskov Forsyning har i samarbejde med DjH fokus på genanvendelse af plast i Klimauger Favrskov 2020.

Læs mere
Nyheder

Danmarksmester i tækning

Tækkemand Anders Helbo vandt DM i Skills inden for sit fag, og kan nu kalde sig Danmarksmester.

DM i Skills er det store årlige Danmarksmesterskab for unge, der er ved at tage en erhvervsuddannelse.

Læs mere
Nyheder

Nyt skolehjem på DjH

Et stigende antal elever stiller krav til bomuligheder og undervisningslokaler, og Den jydske Haandværkerskole (DjH) har udvidet med både skolehjem, bistro og undervisningslokaler i perioden 2016 - 2019. Da de nuværende skolehjem er fyldt op med boende elever, og flere banker på for at komme ind, er arbejdet med at bygge endnu et skolehjem netop gået i gang.

Læs mere
Nyheder

Cykelsadel og kædeskærm af genbrugsplast – et spændende fremtidsscenarie

Ideerne popper op og bearbejdes ivrigt, når der er innovation og genbrugsplast på skemaet hos H3 plastmagereleverne på DjH. Projektet, som eleverne arbejder på, hedder ’Recycle B-cycle’ under temaet ’Plast skal gøre noget godt’, og opgaven lyder på at udvikle en del til en cykel i genbrugsplast.

Læs mere
Nyheder

Den jydske Haandværkerskole søger ny direktør

Efter 17 år har den nuværende direktør, Henrik Øelund, valgt at stoppe. Derfor søger DjH en ny direktør, der kan stå i spidsen for skolen.

Ansættelsesudvalget lægger vægt på, at den nye direktør kan værne om skolens traditionsrige samarbejdsånd og samtidig videreudvikle og profilere skolen som en anderledes erhvervsskole, der lever op til erhvervslivets og de unges krav til en ungdomsuddannelse.

Læs mere
Nyheder

Skuemestre på plastuddannelsen har gået på DjH

Allan Spicker og Carsten Lindvig Jensen er skuemestre ved svendeprøven i plastafdelingen på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Det er deres opgave at holde øje med, at eksamensreglementet bliver overholdt, bedømme opgaverne, som de unge plastmagersvende afleverer, og i samarbejde med faglærerne give karakterer.

Læs mere
Nyheder

Tillykke til Mads og Rasmus

Elektrikerlærling Mads Ploug Nielsen og EUX-tømrerlærling Rasmus Bendesen har begge opnået flotte resultater inden for deres håndværk i regionsmesterskaberne. Det er her de unge håndværkere kvalificerer sig til at deltage i DM i SKILLS til januar i København.

Læs mere
Nyheder

Natteravnenes campingvogn fik ny energi

Natteravnenes campingvogn fik nye installationer på Den jydske Haandværkerskole (DjH), hvor tre unge elektrikerlærlinge i skolepraktik glædede sig over en lidt anderledes udfordring.

Læs mere
Nyheder

Nye lokaler klar til elever der mødte efter ferien

Opstart efter sommerferien er altid en spændende tid, og i år har det været ekstra spændende på DjH. Hele sommerferien har håndværkerne haft travlt på skolen, så eleverne, nye som tidligere, kunne møde op til ny bistro, nyt Automationshus og nyrenoverede klasselokaler.

Læs mere
Nyheder

DjH-elever på iværksætterkursus

Der er fokus på iværksætteri og drømmen om egen virksomhed når forventningsfulde elever møder rådgivere, der giver gode råde til opfyldelse af drømmen. Den jydske Haandværkerskole har i samarbejde med Favrskov Erhvervsråd sammensat et iværksætterkursus for interesserede elever.

Læs mere
Nyheder

Politisk debat på Den jydske Haandværkerskole

Salen var fyldt af unge mennesker under uddannelse, da ni politikere stille op til 1½ times debat på Den jydske Haandværkerskole. Eleverne der repræsenterede alle skolens uddannelsesretninger både inden for eud- og eux-uddannelserne, var velforberedte med spørgsmål til politikerne.

Læs mere
Nyheder

Folkeskoleelever i udskolingsforløb på DjH

200 udskolingselever fra 7., 8. og 9. klasse er i tre dage på besøg på DjH, hvor de møder en anderledes undervisningsform, end den de kender fra folkeskolen. Eleverne kommer fra Rønbækskolen i Hinnerup, og de skal igennem et erhvervsrettet udskolingsforløb med undervisning fra teori til praksis.

Læs mere
Nyheder

Topmoderne udstyr til erhvervsskoler

Videncenter for håndværk - bæredygtighed, klimarenovering og byggeri. Det mobile videncenter kommer til eleverne i stedet for omvendt. Det er spækket med det nyeste udstyr, der kan nås online fra hele landet.

Læs mere
Nyheder

De rigtige mænd og kvinder på DjH

Projektet ’De rigtige mænd og Kvinder på DjH’ er rettet mod unge, der savner motivation til motion og har lyst til at træne sammen med andre. På DjH deltager en gruppe elever i projektet, deres mål er lidt forkellige, men gennemgående er der ønsker om at tabe sig, lægge livsstilen om og komme i bedre form både fysisk og mentalt. Ved begyndelse af projektet satte deltagerne sig alle realistiske mål, som de arbejder frem mod at nå, inden de afslutter grundforløb 2 til sommerferien.

Læs mere
Nyheder

Dobbelt genbrug af plast

Plastafdelingen og elever på EUX-plastmager grundforløb, plastmager H2 og plastspecialist er alle vigtige medspillere i et projekt, der omfatter både en sprøjtestøbeform af genbrugsplast og en polet lavet af havplast.

Læs mere
Nyheder

LEGO-sprøjtestøbemaskine til DjH

Nu kan plastlærlingene på DjH glæde sig over at få kendskab til 3-kompenent sprøjtestøbning, der bliver mere og mere almindeligt inden for plastbranchen.

Læs mere
Nyheder

Emil fik gæster fra Grønland

Emil Geisler har netop afsluttet sin svendeprøve som elektriker. I den forbindelse er det helt almindeligt, at de nye svende får besøg af familien for at fejre en veloverstået eksamen ved en hyggelig middag.

Mere usædvanligt er det, at familien har været to dage undervejs, har rejst 3.423 km i fugleflugtslinje og tilbragt mere end 20 timer i luften.

Læs mere
Nyheder

PROFIBUS Danmarks workshop på DjH

PROFIBUS Danmark er på en lille Danmarksturne med deres workshop om IO-link, som de har henlagt til tre erhvervsskoler. Sidst i oktober blev workshoppen holdt på DjH.

Læs mere
Nyheder

TV kom forbi

Først kom TV2Østjylland - snapchat og nyheder forbi og senere besøgte også DR Nyheder DjH i forbindelse med voksende elevtilgang og dermed udvidelse af skolen med værkstedslokaler og et nyt skolehjem.

Læs mere
Nyheder

GF2 elever traf rigtigt uddannelsesvalg

Sommerferien nærmer sig og for mange unge mennesker betyder det afslutningen af grundforløbet (GF2) på drømmeuddannelsen. De skal nu i praktik på en virksomhed, før de vender tilbage til skolen igen på det første hovedforløb.

Læs mere
Nyheder

Der er god grund til at lære matematik

Forløbet praktisk anvendt matematik er et samarbejde mellem Favrskov kommunes grundskoler og Den jydske Haandværkerskole (DjH). 5. – 6.- årgang fra Korsholmskolen er på besøg på DjH for at få indblik i, hvorfor matematik er en god ting at lære, og hvordan faget anvendes i praksis. Besøget er en del af skolefaget ’Job og uddannelse’.

Læs mere
Nyheder

Praktikdag blev ugens højdepunkt

Mattias’ vej til tømrerfaget er lidt anderledes end de flestes. Han var godt og grundigt træt af at gå i skole, da en lærer fik listet en ugentlig praktikdag ind på skemaet midt i 8. klasse. Det blev ugens bedste dag for Matthias gennem resten af skoletiden i grundskolen.

Læs mere
Nyheder

Grundskoleelever har valgfag i tømrerafdelingen

Østervangskolen i Hadsten og Den jydske Haandværkerskole (DjH) har i fællesskab skabt rammer og indhold i valgfaget ’byggeværkstedet’, der foregår i tømrerværkstedet på DjH. Det giver eleverne fra 7., 8. og 9. klassetrin en mulighed for et kig ind i en virkelighedsnær verden før valg af ungdomsuddannelse.

Læs mere
Nyheder

Ministerbesøg

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøgte den 30. april DjH. Han blev vist rundt på skolen og præsenteret for intelligent automation og Industri 4.0, og undervejs mødte han skolens elever.

Hos en elektrikerklasse, der var i gang med et svendeprøveprojekt med en robot som vigtigste medspiller, faldt snakken på, om alle havde arbejde, når de nu meget snart afslutter deres uddannelse.

”Vi er elektrikere, vi har altid arbejde”, lød det straks fra en af eleverne.

Læs mere
Nyheder

Donation omsat til topmoderne udstyr i plastafdelingen

I 2017 modtog DjH en større donation fra Ole Kirks fond øremærket til udstyr i plastafdelingen. Pengene er nu omsat i nye tiltag i værkstedet, der kommer fremtidens plastmagerelever til gode og giver dem noget ekstraordinært i uddannelsen, som de kan tage med ud i virksomheder landet over.

Læs mere
Nyheder

PROFIBUS besøger elafdelingen

PROFIBUS var på besøg i elafdelingen for at se svendeprøverne for styrings- og reguleringselektrikerne.

De var imponerede over niveauet, der var i automationsprojekterne af høj kompleksitet. En snak med tre lærlinge, Niklas Sieborg, Nicolai Sandberg og Phillip Kaaber, blev til en spændende artikel om deres svendeprøveprojekt og om at gå på Den jydske Haandværkerskole med de muligheder, det giver.

Læs mere
Nyheder

Mette Frederiksen på besøg

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen lagde en tirsdag formiddag i november vejen forbi Den jydske Haandværkerskole, hvor hun samme med folketingsmedlem Nicolai Vammen, borgmester Niels Borring og folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen blev vist rundt på skolen. Mette Fredriksen hilste veloplagt på skolens elever og spurgte interesseret ind til deres uddannelser.

Læs mere
Nyheder

Danfoss CO2 training Unit rejser jorden rundt

En rød Danfoss unit har besøgt køleafdelingen på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Et CO2-køleanlæg er en del af enheden, og DjH har medvirket til test og indkøring af anlægget. Danfoss træningsenheden nu klar til at rejse til USA, hvor et trænerjob venter på den.

Læs mere
Nyheder

DjH-undervisere i virksomhedspraktik

Undervisere fra plastafdelingen tager i virksomhedspraktik, hvor de oplever en hverdag i den virkelige verden. Erfaringerne bruger de i undervisningen på DjH, så det, eleverne møder i værkstederne, er meget lig med det, de møder i deres praktikvirksomhed.

Læs mere
Nyheder

Ole Kirk's Fond har doneret penge til DjH

LEGO koncernens Ole Kirk’s fond har doneret et større beløb til Den jydske Haandværkerskole (DjH). Beløbet er øremærket til udstyr i plastafdelingen, hvor det vil medvirke til, at plastmagereleverne møder et højteknologisk og fuldt opdateret værksted, når de er på skole.

Læs mere
Nyheder

Tømrerelever vandt Bosch-konkurrence

Bag ide og opbygning af ’Flyderen’ står tømrereleverne Morten Liebe, Nikolaj Helweg, Peter Kromann og Casper L. Christensen, der går på tømreruddannelsens grundforløb 2. De har med deres nytænkning af bænken ’flyderen’ til en lokal børnehave vundet 1. præmien i konkurrencen Bosch Innovationspris 2017 –præmien er billetter til Roskilde Festival 2017.

Læs mere
Nyheder

DjH ved DM i SKILLS

Danmarksmesterskabet for håndværksfag starter lokalt på din skole. Den lærling som vinder indenfor sit fag går videre til de regionale mesterskaber og herefter dystes ved DM i SKILLS. DM i SKILLS, danmarksmesterskabet for håndværksfag, er en tilbagevendende begivenhed - her dyster dygtige lærlinge om at blive danmarks allerbedste håndværker.

Læs mere
Nyheder

Patrick er også iværksætter

Det begyndte med musikken og så blev det video, der fangede Patricks interesse, når det gælder fritid og hobby. Patrick er på vej til at blive plastmager, og har fast job hos Toppac A/S i Randers.

Læs mere