den jydske haandvaerkerskole

Nyheder

Erling gør hver dag en forskel for tømrerelever

Erling var egentlig gået på pension som underviser, men valgte at blive mentor og hjælpe unge håndværkerelever med at finde det rette spor på deres uddannelsesvej.

Læs mere
Nyheder

Nye øvelsesvogne giver køleafdelingens medarbejdere mulighed for at tænke grønt

I dag er undervisere fra køleafdelingen i samarbejde med Danfoss startet på udviklingen af prototypen til afdelingens nye mobile øvelsesvogne. Projektet er en del af den støtte, som Den Jyske Håndværkerskole modtog fra Nordea-Fonden i efteråret til blandt andet at udvikle en grønnere køleuddannelse.

Læs mere
Nyheder

DJH indgår samarbejde med Maya Soele® om svendegaver

Når svende udklækkes på den Jyske Håndværkerskole får de en flot designet gave i hånden.

 Nu har Den Jyske Håndværkerskole indgået en aftale med Maya Soele® om at levere flotte svendegaver til skolen, og det glæder direktør Jesper Kofoed Petersen.

Læs mere
Nyheder

Projekt ’Interaktive læringsrum’ løfter undervisernes digitale kompetencer

DJH og Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed kører i øjeblikket workshops med undervisere fra træ-, køl- og plastafdelingen i forbindelse med projekt ’Interaktive læringsrum’. Her bliver de undervist i, hvordan immersive teknologier fremover kan anvendes i undervisningen. Ifølge Lars Jensen, der er konsulent fra Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed, vil de nye kompetencer klæde underviserne på til den digitale udvikling.

Læs mere
Nyheder

Åbne værksteder løfter fagligheden og fællesskaberne

I disse dage skyder trækonstruktioner i vejret i værkstederne på Den Jyske Håndværkerskole. Tømrerenes svendeprøve er i gang, og om en uge er der mere end 50 glade unge tømrersvende, der skal ud på tagene i det danske land - nyudklækkede og dygtige.

Læs mere
Nyheder

Elektrikerlærling Sara går mod strømmen

I dag den 8. marts bliver kvindernes kampdag hyldet verden over. Også på DJH. Derfor har vi talt med en af skolens kvinder, der trods modgang i livet har formået at skabe sin helt egen succes. Hun hedder Sara Shaza Christiansen.

Læs mere
Nyheder

GF2-elever styrker samarbejdet på teambuilding

To hold GF2-elever fra elektrikeruddannelsen drog i dag til Aarhus på teambuilding i LOCKED Escape Rooms. Her blev eleverne sat sammen i hold for at løse opgaver på tid. Og netop det her med at kunne løse opgaver sammen er, ifølge underviser Casper Bang, noget som eleverne i høj grad vil møde både på skolen og ude på arbejdspladsen.

Læs mere
Nyheder

Nye teknologier afprøves i tømrerafdelingen

For tiden kører digitaliseringsprojektet ”Interaktive læringsrum” i forskellige afdelinger på Den Jyske Håndværkerskole. Projektet er støttet af Region Midtjyllands Teknologipagtspulje.

I dag har Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed med Lars Jensen afholdt workshop med tømrerafdelingen, hvor udvalgte undervisere har haft mulighed for at opleve forskellige digitale værktøjer.

Læs mere
Nyheder

Undervisere klædes på til nyt 3D-fag på plastmageruddannelsen

I samarbejde med Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed var plastunderviserne i forbindelse med digitaliseringsprojektet ’Interaktive læringsprocesser’ i dag taget til AM Learning Lab Herningsholm på første workshop for at blive klogere på 3D-print. Ifølge driftsleder for plast på DJH, Carsten Fisker, er digitaliseringsprojektet perfekt timet, da plastmageruddannelsen fra foråret 2025 skal undervise i et helt nyt fag, hvor eleverne skal lære, hvordan man anvender AM-teknologier herunder 3D-print.

Læs mere
Nyheder

Køleuddannelsen tester immersive teknologier

DJH’s digitaliseringsprojekt ’Interaktive læringsrum’ er i fuld gang. I dag var turen kommet til køleuddannelsen, som i samarbejde med Videnscenter for Håndværk og Bæredygtighed afholdte deres første workshop. Workshoppen skal bidrage til at finde ud af hvilke teknologier, der skal bruges i køleuddannelsens fremtidige undervisning. I dag blev blandt andet en svejsesimulator afprøvet.

Læs mere
Nyheder

DJH får støtte til at fremtidssikre undervisningen

Den Jyske Håndværkerskole har modtaget 1.900.640 kr. i støtte fra Nordea-fonden til udvikling af køle- og elektrikeruddannelsen, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte håndværkere.

Læs mere
Nyheder

Digitaliseringsprojekt kom godt fra start

Den 12. januar lød startskuddet for DJH’s digitaliseringsprojekt ’Interaktive læringsrum’, der kører frem mod sommeren 2025. Projektet skal sikre, at skolens elever og kursister fremover bliver rustet til at møde fremtidens teknologier på arbejdsmarkedet.

Læs mere
Nyheder

DJH overgår igen mål for uddannelsesaftaler

Den Jyske Håndværkerskole har i 2023 opnået 631 uddannelsesaftaler med virksomheder. Tallet dækker både nye fulde/hele aftaler og restaftaler. Dermed overgår DJH ligesom i 2021 og 2020 årets måltal.

Læs mere
Nyheder

Nyt digitaliseringsprojekt kickstartes i januar

Fra januar går et nyt digitaliseringsprojekt i gang på DJH, der skal ruste skolens elever og kursister til den fremtidige teknologiske udvikling, som de vil møde ude i samfundet.

Læs mere
Nyheder

DJH lancerer ny elektriker EUX-uddannelse

EUX-uddannelsen på elektrikerområdet har indtil nu bestået af to retninger. En automations- og en bygningsinstallationsretning. Men nu lancerer DJH en ny EUX-uddannelse, der kombinerer det bedste fra de to tidligere retninger og med et afgørende fokus på grøn omstilling.

Læs mere
Nyheder

Unge elektrikerlærlinge på mission i Tanzania

Når det i oktober bliver koldere i Danmark, tager fem elektrikerlærlinge fra DJH ned i Tanzanias varme i forbindelse med TES Skolen i Afrikas udviklingsprojekt.

Læs mere
Nyheder

Rekordoptag på Grundforløb 1 på DJH

Den Jyske Håndværkerskole tog den 14.august 2023 imod intet mindre end 130 elever på grundforløb 1, teknologi, byggeri og transport. Det er rekord for skolen, der ligger i Hadsten midt mellem de to store studiebyer Aarhus og Randers.

Læs mere
Nyheder

DJH-undervisere på kursus i elevtrivsel

DJH er med i PSB (Projekt Fastholdelse gennem Social Bæredygtig på EUD) - et EU-støttet projekt, der skal løfte bl.a. elevtrivsel og dermed også gennemførselsprocenten på erhvervsuddannelserne.

Læs mere
Nyheder

Tømrerlærlingene Mette og Julie: Vores kollegaer ser os som ligeværdige

Der er stadig langt mellem kvinder, der vælger en håndværkeruddannelse. Seneste tal fra Beskæftigelsesministreret viser, at kun 9,7 af de ansatte i bygge- og anlægsbranchen er kvinder.

Læs mere
Nyheder

GF2’er på el mingler med virksomheder til praktiktræf

El-eleverne på grundforløb 2 og 10 forskellige virksomheder fik i dag mulighed for at møde hinanden til praktiktræf på Den Jyske Håndværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Køleafdelingen på DJH modtager donation fra Ahlsell og Dansk Køl & Varme

Dansk Køl & Varme har sammen med virksomheden Ahlsell doneret nyt værktøj og materiale til køleafdelingen på Den Jyske Håndværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Det er en fælles opgave at løfte lærlingene

Det kræver to til tango, og rigtigt mange til at stable et uddannelsesforløb sammen for en potentiel OL-kajakroer, der gerne vil være elektriker.

For Thorbjørn Rask, der i dag står i lære i virksomheden Raaby & Rosendal, var det lidt af en kattepine at få skole og læretid sammen med træning. For hvordan kan man både være både ambitiøs elektriker og OL-atlet?

Læs mere
Nyheder

Stor interesse for plastmagere på Skills

Lige nu er fredagen i gang på DM i Skills, der er Danmarks største erhvervsuddannelsesmesse. Midt i hal A finder vi - blandt Novo Nordisk, Grundfos og Lego - DJH's plastmagere sammen med værktøjsmagere fra Skive College.

De er travlt beskæftiget med de mange besøgende, der lægger vejen forbi standen og den store sprøjtestøbemaskine, der fylder endevæggen i den store stand.

Læs mere
Nyheder

Plastmageruddannelsen deltager på fællesstand til DM i Skills

Når det årlige Danmarksmesterskab for unge fra erhvervsuddannelserne skydes i gang d. 2. februar, vil plastmageruddannelsen og værktøjsmageruddannelsen være at finde på en fælles stand.

Læs mere
Nyheder

Burak sprang fra kød til køl

Burak Kavur var slagter og skiftede branche til køleteknikeruddannelsen. Nu er han næsten udlært kølesvend.

Læs mere
Nyheder

DJH får sin egen studenterpræst

Trine Gjørtz er ny sparringspartner, mentor, eksistentiel samtaleven, coach og præst for de unge tømrere, elektrikere, køleteknikere og plastmagere, der til daglig færdes på Den Jyske Håndværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Den Jyske Håndværkerskole opdaterer sit navn

Måske lagde du mærke til det. Stort J i Jyske og nudansk staveform?

Den Jydske Haandværkerskole bliver til Den Jyske Håndværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Kom til praktiktræf og find din nye el-lærling

Skal du have en ny el-lærling? Så kom til praktiktræf, hvor du kan møde vores elever på GF2 torsdag d. 23. februar kl. 9.00-14.00.

Læs mere
Nyheder

Tanzania-projekt skal bidrage til flere faglærte i Afrika

I starten af oktober drog DJH’s uddannelseschef Filip Køneke og uddannelsesleder Carsten Søe mod Tanzania for at bidrage til et projekt som Ulandssekretariatet står i spidsen af, og som har fokus på at få flere faglærte i Afrika.

Læs mere
Nyheder

Nyt klimaanneks skal bruges til undervisning i bæredygtighed

Når dagene bliver kortere i efteråret, bygger GF2-tømrerne på den Jyske Håndværkerskole annekser som en del af undervisningen. Mange af annekserne bliver solgt til interesserede købere, men i år er der et enkelt, som bliver på skolen.

Det er nemlig et klimaanneks. Og annekset kan allerede i dag ses fra Randersvej, når man kører forbi Håndværkerskolen.

Læs mere
Nyheder

Helge Clausen er første modtager af FIF-legatet

Helge Clausen, der til daglig står i lære i virksomheden Rope Robotics, er første modtager af FIF-legatet. Helge Clausen modtager 1000 kroner for at vinde det lokale mesterskab i DM i Skills.

Læs mere
Nyheder

DJH modtager 45.279 kr. til nyt legat

DJH har modtaget et beløb på 45.279 kr. fra den nu opløste FIF-gruppe, der tidligere har tilbudt frivillig undervisning til elinstallatører.

Læs mere
Nyheder

Kommunens 8. klasser dyster om en finaleplads

Favrskov Mesterskabet i skole-SKILLS-stafet finder sted på Den Jyske Håndværkerskole torsdag d. 17. november kl. 13.00. Her dyster Favrskovs 8. klasser om en plads i finalen i Fredericia 3. februar 2023

Læs mere
Nyheder

Knæk Cancer-indsamling slår rekord

I over en måned har DJH samlet penge ind til Knæk Cancer ved hjælp af et kagesalg i skolens to bistroer.

Nu er det endelige beløb gjort op, og det er gået godt. Faktisk rigtig godt.

Der er nemlig solgt hele 3444 kager, hvilket giver et beløb på 17.220 kroner, der går direkte til det store Knæk Cancer-show, der løber af stablen i morgen på TV2.

Læs mere
Nyheder

DJH inviterer til Åbent hus

Åbent hus på den Jyske Håndværkerskole finder i år sted den 17. november kl. 16-20.

Oplev en skoledag på DJH i Hadsten. Kig ind i lokalerne og værkstederne og se, om en erhvervsuddannelse på Den Jyske Håndværkerskole er noget for dig.

Læs mere
Nyheder

DJH samler ind til Knæk Cancer

I oktober samler Den Jyske Håndværkerskole penge ind til Knæk Cancer ved hjælp af et kagesalg i skolens bistroer.

Læs mere
Nyheder

Sundhedsdagene er skudt i gang på DJH

I dag har der været sundhedsdag for GF2’erne på Den Jyske Håndværkerskole. I næste uge er det GF1’ernes tur.

Læs mere
Nyheder

Brobygningselever smager på DJH’s uddannelser

I uge 37 og 38 besøger 10. klasseelever fra Favrskov syv forskellige ungdomsuddannelser i et appetizer-forløb lavet i samarbejde med kommunen. En af dem er Den Jyske Håndværkerskole, som mandag og tirsdag i denne uge har haft fornøjelsen af give 90 unge mennesker et indblik i håndværkerskolens uddannelser.

Læs mere
Nyheder

Mathias fra DJH skal være tømrer i Australien i seks måneder

Det næste halve år skal Mathias Negendahl arbejde som tømrerlærling i Sydney

Læs mere
Nyheder

I september ser DJH grønt

På DJH arbejder man som UNESCO verdensmålsskole hver dag på at bruge ressourcerne bedre til gavn for klimaet og miljøet på skolen. Derfor har skolen ekstra fokus på bæredygtighed fra torsdag og resten af september.

Læs mere
Nyheder

DJH sætter ind i kampen mod madspild

Fra 1. september skydes en ny kampagne i gang på Den Jyske Håndværkerskole. ”Tænk før du tager” hedder kampagnen, som skal bidrage til at mindske madspild i skolens to bistroer.

Læs mere
Nyheder

Statsminister på besøg på DJH

Elever på erhvervsuddannelser er skarpe. De fik sågar statsministeren til at måbe over et spørgsmål omkring elnettets infrastruktur og kapacitet i forhold til fremtiden, hvor ladning af elbiler og varmepumper vil øge forbruget af strøm markant.

Læs mere
Nyheder

DJH-underviser modtager Dansk El-forbunds innovationspris

Verner Ravn Kirkegaard, der underviser på el-uddannelsen på DJH, modtager Dansk El-forbunds innovationspris for sit eksamensprojekt omkring på dimensioneringsmetoder af forsyningen i boligområder med ladestandere og varmepumper.

Læs mere
Nyheder

Det nye modul 2.5 skal opfylde industriens behov

Industrien har længe ønsket et modul med fokus på især optimering af industrielle el-processer. Nu kommer modulet på DJH.

Læs mere
Nyheder

Poul Flyger har udlært mere end 1200 elektrikersvende

El-underviser Poul Flyger ser tilbage på sin tid på DJH, hvor han har udlært mere end 1200 el-svende.

Læs mere
Nyheder

BOOST på DJH udvider unge elektrikeres viden

I DJH’s P-bygning samles kurister til BOOST Din Uddannelse om skolens robotter. Her er nøgleordene blandt andet programmering, automation og PLC.

Ved en af robotterne står Kenny Calmar og Søren Nielsen og arbejder på at få en robot til at samle papkrus fra et transportbånd for så at placere dem på en bakke.

Læs mere
Nyheder

Unge elektrikerlærlinge valfarter til Hadsten

Deltagerantallet til BOOST Din Uddannelse slår rekord i år med 199 deltagende elektrikerlærlinge. Det årlige elektrikerevent BOOST Din Uddannelse er lige om hjørnet. Hele herligheden løber af stablen d. 24.-26. juni på Den Jyske Håndværkerskole, og vi glæder os.

Læs mere
Nyheder

Nyt netværk om bæredygtighed spirer på DJH

Et netværk om bæredygtighed er netop skudt op på DJH. Frøene er sået af Uddannelse-og erhvervspartner Trine Schmelling og underviser Morten Gisselbæk Petersen, der efter måneders planlægning og forberedelser glæder sig over, at det bæredygtige netværk nu er en realitet.

Læs mere
Nyheder

Læs om EUX - Den ukendte erhvervsuddannelse

Det kan være en uoverskuelig kamp at vælge den rette uddannelsesretning. Mange unge vil nødigt føle sig fastlåst i noget, de pludselig ikke længere kan se sig selv i. For nogen er det derfor vigtigt at vælge en så bred og adgangsgivende ungdomsuddannelse som muligt.

Læs mere
Nyheder

Sikker trafik på DJH

Vidste du, at menneskelige fejl er den primære årsag til færdselsulykker og dødsfald i trafikken? På årets første forårsdag behandlede tømrerenes GF1 og GF2 elever et tungt og vigtigt emne – nemlig trafiksikkerhed.

Læs mere
Nyheder

DJH klar med grønt skema på brobygningsforløb

Bæredygtighed er et nyt gennemgående tema på DJH’s brobygningsforløb for 8. klasses elever i Favrskov Kommune. Det skal være med til at gøre eleverne mere klimabevidste og give dem et indblik i skolens erhvervsuddannelser.

Læs mere
Nyheder

Kom til matchdag og find din nye el-lærling

Kan mester og elektrikerlærling skabe et match? Kom til matchdag på Den Jyske Håndværkerskole d. 21. februar kl. 9.00–14.00!

Læs mere
Nyheder

DJH overgår mål for uddannelsesaftaler

Den jydske Haandværkerskole har 2021 opnået 572 uddannelsesaftaler med virksomheder. Tallet dækker både nye fulde/hele aftaler og restaftaler. Dermed sprænger DjH ligesom i 2020 årets måltal.

Læs mere
Nyheder

Første køleassistenter nogensinde

Den 17. december 2021 blev Danmarks første køleassistenter uddannet på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

Læs mere
Nyheder

Se elektrikernes svendeprøveafslutning live

Mandag den 20. december 16.30 streamer vi direkte fra elektrikernes svendeprøveafslutning, da personer udefra, på grund af corona, desværre ikke må deltage.

Læs mere
Nyheder

Uddannelsesaften på DJH skal få flere til at tage det rigtige valg

Unge uddannelsessøgende kom torsdag aften til uddannelsesaften på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Kagesalg gik over al forventning

For knap en måned siden kickstartede DjH et kagesalg i skolens bistro med den plan at samle penge ind til Knæk Cancer-showet, der løber af stablen i morgen på TV 2.
 
Nu er kagesalget gjort op – og det er gået over al forventning.
Læs mere
Nyheder

Jakob Ellemann-Jensen besøger Den jydske Haandværkerskole

Venstres partiformand Jakob Ellemann-Jensen besøger sammen med Venstres borgmesterkandidat i Favrskov kommune Birgit Liin Den jydske Haandværkerskole mandag 25. oktober klokken 15.30 – 16.30. 

Læs mere
Nyheder

DjH samler ind til Knæk Cancer 2021

Lørdag den 30. oktober løber det store Knæk Cancer indsamlingsshow af stablen på TV2. I den forbindelse tager Den jydske Haandværkerskole kampen op mod kræften og samler penge ind ved hjælp af et kagesalg i skolens bistro.

Læs mere
Nyheder

Bliv GenbrugsKLOG på plast

Hvad er plast for et materiale? Hvorfor er det vigtigt at sortere, og hvordan kan plast genanvendes?

Det kan du blive klogere på, når Favrskov Forsyning og Den jydske Haandværkerskole (DjH) inviterer til en aften med åbent plastværksted og foredrag om plast den 6. oktober.

Læs mere
Nyheder

For Rasmus er grundighed lig med bæredygtighed

Når Rasmus Bendesen i disse dage arbejder på sit svendestykke som tømrer, har han et mantra i hovedet.

Grundighed frem for alt.

Læs mere
Nyheder

Stefans svendeprøve endte med medalje og måbende skuemestre

Stefan Bliksted Christensen smiler stort. Hans svendestykke, der tager udgangspunkt i et sanserum for udviklingshæmmede unge, har netop fået den højeste karakter. Bag smilet ligger en opgave, der bygger på et virkeligt problem i den virkelige verden.

Læs mere
Nyheder

FABx bygger sæbekassebiler til racerkører Jan Magnussen

For 10. år i træk løber danmarksmesterskabet i sæbekasseløb af stablen til Classic Race Aarhus den 17. september.

I den forbindelse er elever fra Den jydske Haandværkerskoles helt nye FABx blevet spurgt, om de vil bygge sæbekassebiler til Jan Magnussen og hans børn samt YouTube-kanalen High on Cars.

Som det kan ses på billedet, har svaret selvfølgelig været et stort rungende "JA".

Læs mere
Nyheder

Millioner på vej til FABx på Den jydske Haandværkerskole

Et nyt FabLab, med titlen FABx, vil snart se dagens lys på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.

FABx har indtil videre fået tilsagn om opstartsstøtte på mere end 2,6 millioner kroner fra Region Midtjyllands Teknologipagt pulje og Den jydske Haandværkerskoles egen fond.

Dermed får erhvervsskolens elever endnu flere og bedre muligheder for at føre deres ideer ud i livet.

Læs mere
Nyheder

Den jydske Haandværkerskole leder efter talenter blandt kommunens 8. klasser

Er der skjulte håndværkertalenter blandt kommunens mange 8. klasses elever?

Det undersøger Den jydske Haandværkerskole i løbet af efteråret, når skolens undervisere besøger samtlige folkeskoler i Favrskov Kommune for at finde den lokale vinder af DM i Skills for folkeskoleelever.

Læs mere
Nyheder

DJH kridter banen op til fremtidens elektriker

Automation, IOT, robotter, dokumentation.

Det er nogle af de nye ord, som fremtidens elektriker skal kende.

Den moderne elektriker skal ikke blot have styr på praksis. Elektrikeren skal i dag også besidde evner som overblik, struktur og være på kant af udviklingen.

Det er læresætningen efter BOOST 2021 - et fagligt fællesskab og en kursusweekend for elektrikerlærlinge. Kursusweekenden var arrangeret af Dansk El-Forbund Ungdom og fandt sted på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

DJH får 600.000 kroner til nye udendørsfaciliteter

Til efteråret står et helt nyt udendørs træningsanlæg og en renoveret multibane klar til eleverne på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Ida genfandt lysten til at blive elektriker på BOOST

Når elektrikersvend Ida Tore Fløjborg ser tilbage på sin svendeprøve, er der store smil på læberne. Fagets medalje. Stolthed i stemmen.

Hun er en elektrisk energibombe, som vil dele al sin lykke med hele verden.

Men sådan har det ikke været hele vejen mod svendebrevet.

Læs mere
Nyheder

170 elektrikerlærlinge gæster DJH til uddannelsesweekend

Den 25.-27. juni løber det årlige elektrikerarrangement BOOST af stablen på Den jydske Haandværkerskole.

Dansk El-Forbund samler for syvende gang lærlinge fra hele landet på Den jydske Haandværkerskole til en faglig weekend i el-fagets tegn. Hanne Bisgaard Hansen, der er projektleder på Den jydske Haandværkerskole og tovholder på arrangementet fortæller, at det er en fornøjelse endnu engang at være en del af arrangementet.

Læs mere
Nyheder

Gode betingelser for tømrerelever på Toftegårdsvej

Rundsavenes snurren i træ skærer gennem luften. Den spinnende lyd af boremaskiners summen afbrydes akkurat af lyden fra radioen, når maskinerne momentvis holder pause.

Vi befinder os midt i den tømrerundervisning, der finder sted i en gammel hal på Toftegårdsvej i Hadsten – fem minutters kørsel fra Den jydske Haandværkerskole. Siden nytår har forskellige hold af skolens tømrerelever haft kortere forløb på adressen i den sydlige del af byen.

Læs mere
Nyheder

Servicerobotter flytter ind på DJH

Til juni får Den jydske Haandværkerskole nye beboere – dog er det den programmérbare af slagsen. Skolen har nemlig købt tre Sanbot-robotter for 210.000 kroner, der skal bruges til undervisning, service og markedsføring.

For blot et par måneder siden købte Den jydske Haandværkerskole seks nye AUBO-robotter til undervisningen. Nu har pengepungen igen været fremme, da skolen har underskrevet en købsaftale på tre nye servicerobotter fra Yodaway i Aalborg.

Læs mere
Nyheder

Coronanedlukningen gav plads til fornyelse

På Den jydske Haandværkerskole er tiden under nedlukningen brugt fornuftigt. Flere forskellige steder på skolen har der nemlig været fuld gang i værktøjet og malerpenslen til blandt andet at sætte 34 værelser i stand – en opgave der ellers ville tage 10 år.

”Der er ikke noget, som er så skidt, at det ikke er godt for noget,” siger Simon Mikkelsen, der er 24H-chef på Den jydske Haandværkerskole.

Læs mere
Nyheder

Velforberedte ansatte og elever sikrer gode testforhold på DJH

Selvtest er blevet hverdag på Den jydske Haandværkerskole. To gange ugentligt testes alle elever og ansatte på skolen.

”Det er gået godt med at selvteste. Vi har nogle dygtige supervisere, der leverer et stort stykke arbejde, og vi har mødt meget forståelse, når vi har ændret og forbedret vores testprocedure hen ad vejen,” siger Lotte Fabian, der siden marts har været ansat til at supervisere selvtest på DjH.

Læs mere
Nyheder

Mød Sanne fra el-holdet med næsten 25% kvinder

Hænderne står ikke stille, når Sanne Kristensen skal fortælle, hvad hun vil med sin svendeprøve. Automatik, programmering og robotter er blot nogle af de ord, der flyder ud af Sanne Kristensen, når hun beskriver sit svendestykke, som tager udgangspunkt i arbejdet på praktikpladsen hos Arla, hvor hun arbejder med vedligeholdelse.

Hun er en af de fem unge kvinder, der bliver elektrikersvend den 29. april på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten. Det svarer til, at knap 25 procent på de to hold er kvinder. En meget større andel end normalt.

Læs mere
Nyheder

DJH indfører røgfri skoletid efter sommerferien

Fra den 31. juli træder et nyt lovkrav om røgfri skoletid i kraft på alle ungdomsuddannelser. Det betyder, at elever, kursister og medarbejdere på Den jydske Haandværkerskole efter sommerferien ikke længere må ryge i skoletiden.

Røgfri skoletid er en del af en tobakshandleplan, der blev vedtaget i 2019 for at forhindre unge i at starte med at ryge. Som en del af handleplanen træder lovkravet nu i kraft på alle ungdomsskoler. Det glæder 24H-skolechef på DjH, Simon Mikkelsen, som håber, at røgfri skoletid kan sætte en stopper for, at erhvervsskoleelever begynder at ryge.

Læs mere
Nyheder

Trivselsteam på DJH støtter elever og forebygger frafald under corona

I starten af året blev der dannet et nyt trivselsteam på Den jydske Haandværkerskole for at støtte elever og undgå frafald under coronanedlukningen.

Eleverne på Den jydske Haandværkerskole er skiftevis igen at finde på skolen, efter at regeringen har gjort det muligt at møde fysisk op til undervisning 50 procent af tiden. Men sådan har det ikke set ud de sidste mange måneder, hvor undervisningen har forgået online. Derfor blev ledelsen i januar enige om at danne Team Trivsel bestående af medarbejdere fra skolehjemmet, studieinfo og undervisere. Sammen har teamet støttet de nyeste elever med de udfordringer, som de har mødt under nedlukningen.

Læs mere
Nyheder

Se tømrernes svendeprøveafslutning live

I morgen fredag den 26. marts klokken 10.40 streamer vi direkte fra tømrernes svendeprøveafslutning, da familier, på grund af corona, desværre ikke må deltage.

Du kan se med via linket her https://fb.me/e/43ApI29Hj, som vil lede dig direkte ind på Facebook, hvor vi sender direkte fra.
 
Så vær klar ved skærmen, når vi afslutter tømrerenes tid på Den jydske Haandværkerskole med manér.
Læs mere
Nyheder

DjH-elev under coronanedlukning: Jeg har været så tæt på at droppe ud

Tiden med restriktioner er endnu ikke ovre, og tilbage står eleverne på Den jydske Haandværkerskole i venteposition med de udfordringer, som coronasituationen fører med sig.

Over et år med restriktioner og mange måneder med fjernundervisning har sat sine spor hos elever rundt i hele landet – også på Den jydske Haandværkerskole. For nogle betyder det skuffelse og frustration, imens andre har været tætte på at droppe ud. For de elever der har haft det ekstra svært, har skolen lavet et helt særligt tilbudt om at bo fuldtid på skolehjemmet. En af dem, som har taget imod tilbuddet, er Daniel Weinholt Christensen, der går på køleteknikeruddannelsen. I januar vendte han tilbage til skolehjemmet.

Læs mere
Nyheder

Grundforløbselever vender tilbage på halv tid

Gangene på Den jydske Haandværkerskole har længe været tomme – men nu må elever på grundforløb 2, der snart skal op til deres afsluttende prøve, endelig sætte deres ben på skolens matrikel.

Regeringen har nemlig åbnet for at elever i hele landet fra 15. marts må vende tilbage til fysisk undervisning hver anden uge.

Læs mere
Nyheder

Favrskov Kommune støtter ny discgolfbane på DjH med 120.000 kroner

Nu får Den jydske Haandværkerskole snart en ny discgolfbane. Favrskov Kommune har nemlig bevilget 120.000 kroner til indkøb af baneudstyr og anlæg.

I går havde Den jyske Haandværkerskole Christina Johansen fra Lokalavisen Favrskov på besøg. Hun havde nemlig opsnappet nyheden om, at idrætsforeningen Sport og Fritid på Den jydske Haandværkerskole har fået et tilskud til en ny 12-hullers discgolfbane, som skal ligge på skolens matrikel og de omkringliggende arealer. Tilskuddet kommer fra Favrskov Kommunes pulje til projekter inden for Friluftsstrategien og Fritids- og Idrætsstrategien.

Læs mere
Nyheder

DjH investerer over en halv million kroner i robotter

Seks splinternye robotter fra Sealing System til 542.000 kroner er netop ankommet til Den jydske Haandværkerskole.

Sidste år i maj måned gik jagten ind på at finde helt nye robotter til Den jydske Haandværkerskole. Nu er de endelig landet på skolens jord. Ifølge Filip Køneke, der er uddannelseschef for el på DjH, betyder det, at der nu er mulighed for at opkvalificere undervisningen på robotmodulet.

Læs mere
Nyheder

DjH brobygger online

Fra tirsdag til torsdag i denne uge har den stået på brobygning for Favrskov Kommunes folkeskoler i 8. klasse. Men ikke den helt normale af slagsen. På grund af situationen med corona har det nemlig for første gang foregået online.

Læs mere
Nyheder

DjH-underviser lyser Hovedbanegården op

Morten Buss Andersen fra Den jydske Haandværkerskole udstiller i februar et lysværk på Hovedbanegården i forbindelse med Copenhagen Light festival.

I de tre første uger af februar lyser Copenhagen Light Festival storbyens stræder og gader op med lyskunst. Et af mange værker kommer fra el-underviseren fra Den jydske Haandværkerskole, Morten Buss Andersen, der har udsmykket Københavns Hovedbanegård med arkitektonisk belysning.

Læs mere
Nyheder

Genbrugsplads og ressourcer på skemaet

Skemaet i uge 36 lød på Innovationscamp for eux-eleverne på DjH’s elektrikeruddannelse. I samarbejde med Favrskov Forsyning blev eleverne både udfordret og opfordret til at komme med gode ideer, prototyper og bud på økonomi i forbindelse med gentænkning af affaldssortering. Ordforrådet fik også et løft, da en vigtig del af processen var at få forvandlet ’affald’ til ’ressource’, ’losseplads’ til ’genbrugsplads’ og ’fraktioner’ gjort til naturligt begreb i den daglig omgang med affaldssortering.

Læs mere
Nyheder

Grønlandske Mutsi fik topkarakter ved svendeprøven

Selvom glæden og stoltheden lyser ud af Mutsi Motzfeldt, 23, er det med en vis ydmyghed han fortæller om sin topkarakter ved elektrikeruddannelsens svendeprøve.
”I Grønland hænger man sig ikke så meget i karakterer, man ser mere på, om man er en dygtig håndværker”, siger Mutsi Motzfeldt.

Læs mere
Nyheder

EUX-elektrikere specialdesigner løsninger

Hans Kristoffer, 21, og Simon Kristensen, 20, er ved at færdiggøre deres EUX-elektrikeruddannelse på DjH. I maj afslutter de svendeprøven, og i løbet af sommeren kan de kalde sig svende. Ved siden af uddannelsen med praktik, skolegang og lektier, har de sammen med tre andre studiekammerater skabt virksomheden Outscale, der tilbyder specialdesignede soft– og hardwareløsninger.

Læs mere
Nyheder

Elektrikere til online svendeprøve

Selvom det meste af samfundet tilsyneladende ligger stille hen, sker der en masse i det skjulte. Skoler, gymnasier og erhvervsskoler har alle etableret fjernundervisning til deres elever for at sikre en god og fornuftig undervisning – selv i krisetider. Det gælder naturligvis også Den jydske Haandværkerskole (DjH). Her er der taget online undervisningsmidler i brug, så erhvervsskoleeleverne når i mål med deres uddannelse, også selv om de ikke fysisk er på skolen.

Læs mere