den jydske haandvaerkerskole

DJH lancerer ny elektriker EUX-uddannelse

EUX-uddannelsen på elektrikerområdet har indtil nu bestået af to retninger. En automations- og en bygningsinstallationsretning. Men nu lancerer DJH en ny EUX-uddannelse, der kombinerer det bedste fra de to tidligere retninger og med et afgørende fokus på grøn omstilling.

”For at lave den mest optimale EUX-uddannelse til elektrikere, implementerer vi nu et èt-sporede uddannelsesforløb. Med en kombination af de to tidligere retninger, er jeg ikke i tvivl om, at vi nu står med de helt rigtige forudsætninger for at blive Danmarks absolut førende skole inden for EUX-lærlinge,” siger Rikke Holgersen Feld, der er uddannelseschef på el- og EUX uddannelsen.

I den nye EUX modulpakke vil der samtidig være et større fokus på grøn omstilling og bæredygtighed.

”Vi har samlet en pakke, der vil udvikle vores lærlinge på den grønne front, fordi bæredygtighed og den grønne omstilling er en væsentlig hovedprioritet for vores generelle uddannelse af fremtidens elektrikere,” siger Rikke Holgersen Feld.

Valgfrit specialiseringsmodul

EUX-uddannelsen består af fire faste moduler, men der vil herudover være mulighed for at vælge et ekstra modul for de elever og virksomheder, der vil prioritere dette.

”Der vil samtidig være mulighed for at supplere med ét ekstra modul, hvor eleven kan vælge at fordybe sig i et specialiseringsmodul, så set samlede uddannelsesforløb tones i præcis den retning som elev og virksomhed føler giver mening,” siger Rikke Holgersen Feld.

Implementeringen af den ét-sporede EUX-uddannelse slår igennem løbende. Elever uden uddannelsesaftale oprettes fremover på den nye EUX-pakke.

Fakta:

  • EUX-uddannelsen tager fem år, med fokus på en grøn profil inden for automation og installation.
  • Kobling mellem teori og praksis i de gymnasiale fag, elfag og erhvervsfagene – sker som en konstant vekselvirkning på alle uddannelsesforløb.
  • StudieCafé, sportsaktiviteter og adgang til værksteder døgnet rundt med rig mulighed for faglig fordybelse, sparring og rammerne til at føre ideer ud i livet.
  • Masser af sociale aktiviteter og miljø både i og udenfor skoletiden.
  • Faste hold og klassekammerater, som du følges med alle fem år.
  • Gode karrieremuligheder og mulighed for at læse videre.

Se opbygningen af EUX elektrikeruddannelsen og en beskrivelse af modulerne her.