den jydske haandvaerkerskole

Skolehjem

Når du går på Den jydske Haandværkerskole, kan du bo på skolehjemmet under dit skoleophold. På skolehjemmet er der plads til 509 elever på dobbeltværelser.

Spis godt

På DjH har vi to bistroer og en restaurant. Restauranten anvendes af vores kursister. Bor du på skolehjemmet spiser du i vores bistro. Der serveres morgenmad kl. 7-8, frokost kl. 11.15-13, aftensmad kl. 17-18.30.

Hver dag til frokost er der et stort koldt ta' selv bord med brød, pålæg og tilbehør. Der serveres friskbagt brød fra vores bager og der er altid minimum 5 forskellige slags pålæg. Der er salatbar og der kan købes små lune retter til frokost. Bistroerne sælger selvfølgelig også drikkevarer og alt til den lille sult.

Praktisk info om at bo på skolehjem

På skolehjemmet har vi dobbeltværelser fordelt på fire forskellige bygningstyper. Vil du gerne bo sammen med en bestemt kammerat, tager vi så vidt muligt hensyn til det.

Det daglige ansvar for værelset er dit og din værelseskammerats.

Flyt ind Du kan flytte ind mellem kl. 19 og 22, dagen før du skal starte. Nøglen får du i elevinfo. Yderdøren låses kl. 23.

Weekend, ferie og helligdage Skolehjemmet er lukket i weekenden, ferie og helligdage. Ved særlige tilfælde kan du blive på skolehjemmet i weekenden. Du skal aftale det med Simon Mikkelsen torsdag inden kl. 13. Husk også at give besked, hvis du får gæster.

Elevinfo Elevinfo er åben kl. 7.30-23.00. I elevinfo møder du skolehjemslederen, administrative medarbejdere og skolehjemsassistenter. Der er en medarbejder tilstede hele døgnet. Elever der bor på skolehjemmet skiftes til at passe elevinfo kl. 16-23.

Tlf.: 2126 5755

Regler
Vis hensyn til dem du bor sammen med på skolehjemmet. Spiritus og euforiserende stoffer er forbudt. Skolen er røgfri.

Spisetider Bistroen er åben kl. 7-18.30, her kan du købe alt til den lille sult. Der serveres morgenmad kl. 7-8. Frokost kl. 11.15-13. Aftensmad kl. 17-18.30.

Medbring Du skal selv medbringe: dyne og hovedpude, lagen, dyne- og pudebetræk (skal anvendes - kan også købes i elevinfo), håndklæder, toiletartikler, bøjler til tøj. Der er mulighed for at vaske tøj i vores vaskerum.

Vi forventer At du deltager i opgaverne på skolehjemmet: elevvagt i elevinfo, rydder op og gør rent på dit værelse.

Alle kan bo på skolehjem

Alle elever på DjH har mulighed for at bo på vores skolehjem. Er du i tvivl om reglerne så kontakt os.

Du er tilskudsberettiget Hvis det tager dig mere end fem kvarter med offentlig transport inkl. ventetid, at komme fra din bopæl til nærmeste skole der udbyder uddannelsen. Pris for kost og logi: 542 kr. pr. uge.

Jeg har en uddannelsesaftale Har du en uddannelsesaftale, aftaler du med din virksomhed, om de vil betale for dit ophold. Virksomheden kan få det fulde beløb refunderet af Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag, AUB. Fatura sendes til din mester.

Jeg har ingen uddannelsesaftale Er du under 18 år er det GRATIS for dig at bo på skolehjemmet. Er du over 18 år, kan du få SU, og du skal selv betale for at bo på skolehjemmet.

Jeg er forsørger Er du forsørger, er det gratis for dig at bo på skolehjemmet. Send/medbring en kopi af dåbs-/navneattest for barnet/børnene.

Rejsegodtgørelse

Der ydes rejsegodtgørelse (befordringsrefusion) af praktikvirksomheden for rejse mellem skolehjem og bopæl i forbindelse med start og slut på skoleopholdet, weekender og helligdage. Virksomheden får refusion i henhold til Lov om Arbejdsgivernes Elevrefusion.