den jydske haandvaerkerskole

FABx bygger sæbekassebiler til racerkører Jan Magnussen

For 10. år i træk løber danmarksmesterskabet i sæbekasseløb af stablen til Classic Race Aarhus den 17. september.

I den forbindelse er elever fra Den jydske Haandværkerskoles helt nye FABx blevet spurgt, om de vil bygge sæbekassebiler til Jan Magnussen og hans børn samt YouTube-kanalen High on Cars.

Som det kan ses på billedet, har svaret selvfølgelig været et stort rungende "JA".

I kælderen under skolens tekniske akademi er der kommet et nyt samlingspunkt. Et makerspace kaldet FABx for elever, der har lyst til at skabe nye produkter med genbrugsmaterialer. Det nye initiativ er allerede kommet godt fra start, for der er travlt i værkstedet.

Første projekt i FABx er nemlig at bygge sæbekassebiler ud af genanvendte materialer til Jan Magnussen og High on Cars, som skal være klar til, når startskuddet til Classic Race Aarhus lyder i næste uge.

Jens Vinther, der er underviser og ansvarlig for driften af FABx, glæder sig over den spændende start, som det nye kreative værksted har fået.

"Jeg synes, at det er kanon, at vores første projekt er at lave sæbekassebiler til Jan Magnussen, men det jo egentlig lige meget, hvad jeg mener, for drengene synes, det er mega fedt," siger han.

fabx 1

I FABx er der elever fra alle skolens uddannelser. En af dem er tømrerelev Magnus Gøther, der arbejder på en prototype til et stel, der er lavet af en gammel barnevogn.

"Det er fedt at være med til at bidrage til Classic Race Aarhus. Det at vi faktisk laver noget, der kan bruges, det er fedt,” siger han.

fabx 5

Magnus Gøther fortæller, at han bruger sine eftermiddage i FABx, fordi han har fundet ud af, at det er et sted, hvor han kan udfolde sine kreative evner.

”Her kan man bare slippe fantasien løs og få lov at lege lidt. Det er fedt,” siger han.

Fuldstændig selvhjulpne

”Jeg fortæller ikke, hvad de skal. De går bare selv i gang, og så monitorerer jeg faktisk bare, så de ikke kører ud ad et forkert spor. Men de er så dygtige, og de har bare JA-hatten på, så vores første projekt med sæbekassebilerne skal nok blive godt,” siger han.

fabx 2

Jens Vinther afslutter med at fortælle, at han håber på at se flere nye ansigter om eftermiddagen i FABx, som har lyst til at arbejde på spændende projekter og være med til at give genbrugsmaterialer nyt liv.

Har du lyst til at læse mere om FABx, så kan du gøre det lige her.

Fakta:

  • Bilerne er bestilt af og bygget til YouTube-kanalen High on Cars, der er Danmarks største kanal for bilentusiaster.
  • High on Cars skal til Classic Race Aarhus dyste mod Jan Magnussen og hans børn i en direkte duel i bilerne, der er bygget af DjH.
  • FABx er et nyt makerspace på Den jydske Haandværkerskole.
  • Makerspacet er støttet af bl.a. Region Midtjyllands Teknologipagt-pulje