den jydske haandvaerkerskole

Unge elektrikerlærlinge på mission i Tanzania

Når det i oktober bliver koldere i Danmark, tager fem elektrikerlærlinge fra DJH ned i Tanzanias varme i forbindelse med TES Skolen i Afrikas udviklingsprojekt.

De fem EUX-lærlinge skal helt konkret opsætte solcelleanlæg på Nkoanrua Primary School i Tanzania i uge 41 og 42. I projektet skal de samarbejde med studerende fra Moshi Technical Secondary School. 

”På Den Jyske Håndværkerskole er vi i partnerskab med TES Skolen begejstrede for at deltage i dette gode initiativ, der sender fem ambitiøse elektrikerlærlinge til Tanzania med det formål at installere solceller og samtidig opnå en dybere forståelse af kulturforskelle,” siger Christian Marker, der er uddannelsesleder for eluddannelsen på DJH.

Initiativet, der afspejler håndværkerskolens fokus på bæredygtighed, teknisk ekspertise og dannelse, vil give disse fem unge lærlinge mulighed for at anvende deres færdigheder i en global kontekst og samtidig skabe positive forandringer i det lokale tanzaniske samfund.

I løbet af deres ophold vil lærlingene deltage i en række praktiske øvelser og kulturelle begivenheder. De vil samarbejde med lokale samfund for at installere solcelleanlæggene, der vil give bæredygtig energi i en tid, hvor pålidelig elektricitet ikke er en selvfølge. Gennem denne indsats vil lærlingene ikke kun styrke deres tekniske færdigheder, men også få en førstehåndsoplevelse af udfordringerne og mulighederne i en global sammenhæng.

"Vi er utroligt stolte af vores elektrikerlærlinge, der tager dette skridt ud over deres faglige komfortzone for at skabe positiv indflydelse," udtaler Christian Marker.

"Samarbejdet med TES Skolen og vores engagement i bæredygtighed viser vores forpligtelse til at uddanne ikke blot dygtige håndværkere, men også ansvarsbevidste globale borgere."

Stolte elever glæder sig

De fem lærlinge er Noah Lebæk, Johan Melgaard Meineche, Simon Byskov Rasmussen, Christian Rønde og Magnus Søndergaard. De glæder sig alle til at komme af sted.

”Jeg er ikke i tvivl om, at det bliver en oplevelse, at komme ned og opleve en anden kultur og lære fra sig,” siger Johan Melgaard Meinecke, der i øjeblikket står i lære i Bravida Danmark A/S.

”Jeg er sikker på, at det kommer til at give os en bredere erfaring på mennesker, og samtidig får vi en del mere viden om solceller.”

Den Jyske Håndværkerskole og TES Skolen i Afrika ser frem til at rapportere om lærlingenes erfaringer og resultater efter deres tilbagevenden fra Tanzania.