den jydske haandvaerkerskole

170 elektrikerlærlinge gæster DJH til uddannelsesweekend

Den 25.-27. juni løber det årlige elektrikerarrangement BOOST af stablen på Den jydske Haandværkerskole.

Dansk El-Forbund samler for syvende gang lærlinge fra hele landet på Den jydske Haandværkerskole til en faglig weekend i el-fagets tegn. Hanne Bisgaard Hansen, der er projektleder på Den jydske Haandværkerskole og tovholder på arrangementet fortæller, at det er en fornøjelse endnu engang at være en del af arrangementet.

”Vi er glade for igen at kunne danne rammerne for Dansk El-Forbunds arrangement, hvor vi er med til at gøre elektriker-lærlinge endnu dygtigere samtidig med, at vi giver dem en smagsprøve på, hvad de kan specialisere sig i fremadrettet.”

Elektriker-uddannelsen er nemlig modulopbygget, og det betyder, at der er rigtige mange veje at vælge mellem. For at lærlingene kan snuse til et fagområdet, og dermed lettere tage et fremtidigt valg, udbydes der hele 12 forskellige kurser til BOOST skræddersyet af undervisere fra DjH og virksomheder.

boost

Både teori og praksis

Hanne Bisgaard Hansen fortæller, at trods arrangementet kun strækker sig over en weekend, vil lærlingene få et både teoretisk og praktisk indblik, og det kan gøre det nemmere at skulle tage et valg i fremtiden.

”Henover weekenden vil underviserne dykke ned i et afgrænset fagområde, sådan at eleverne både kan nå at lære teori og prøve det af med hænderne. Vi mener nemlig, at det er meget vigtigt, at de får lov til at arbejde med teorien i praksis,” siger hun og fortsætter:

”Med det indblik, de får, kan de ud fra interesse og i samarbejde med deres mester finde ud af, hvilken retning der giver mening for virksomheden og dem selv i fremtiden.”

 elektrikerlaerlinge til boost

Netværke med andre i branchen

Ud over undervisning er der også lagt op til en weekend med sociale og faglige aktiviteter.

”Programmet byder på, ud over det faglige, hygge og socialt samvær. Fredag aften er der mad, drikke og aktiviteter ved poolen, lørdag morgen er der konkurrencer over morgenmaden og lørdag aften står den på to-retters menu og underholdning,” siger hun og fortsætter:

”Med sociale aktiviteter danner vi rammerne for, at de også kan få snakket med hinanden, og det tror jeg er meget vigtigt, for så kommer de herfra med et nyt netværk og telefonnumre, som de kan bruge i deres dagligdag.”

Den jydske Haandværkerskole følger myndighedernes retningslinjer. Derfor testes alle i DjH’s testcenter, inden de træder ind på skolens matrikel og søndag, når de tager hjem.