den jydske haandvaerkerskole

DJH får 600.000 kroner til nye udendørsfaciliteter

Til efteråret står et helt nyt udendørs træningsanlæg og en renoveret multibane klar til eleverne på Den jydske Haandværkerskole.

Under corona har der været begrænset adgang til træningsfaciliteterne på Den jydske Haandværkerskole. Det har skabt større efterspørgsel på udendørstræning. For at imødekomme elevernes ønske har skolen tidligere på året sendt en ansøgning til Håndværker Kollegiets Fond om hjælp til renovering af den gamle multibane og et nyt træningsanlæg. Ansøgningen er nu blevet tilgodeset med 600.000 kroner – og det er en fantastisk nyhed, siger Sille Brodersen, der er skolehjemsansvarlig på DjH:

”Vi har mærket en kæmpe efterspørgsel fra eleverne under corona. De har trængt til at røre sig, efter de har fået undervisning en helt dag, og det har vi ikke kunne imødekomme, fordi træningsrummet har været helt lukket eller med begrænsning på. Det kan vi nu, og det er jeg bare så glad for. For det har virkelig manglet.”

nye udendoersfaciliteter 5

Vigtigt for trivslen

De 600.000 kroner skal bruges til at renovere den gamle multibane. Samtidig skal der opføres et nyt træningsanlæg, som blandt andet skal bruges til en crossfit-bane. Simon Mikkelsen, der er 24H-skolechef på DjH og tovholder på projektet er glad for, at der snart kan tilbydes flere træningsmuligheder, da det er vigtigt i forhold til elevernes trivsel.

”Jo mere aktiv og frisk man er, jo mere modtagelig er man også for undervisning. Derfor er det ekstremt vigtigt, at vi kan tilbyde flere aktiviteter på skolen,” siger han.

Ifølge Simon Mikkelsen er kurven nedadgående i forhold til antallet af aktive unge. Det skal flere træningstilbud ændre på.

”Uddannelserne bliver mere akademiske – også her. Det betyder, at der er meget stillesiddende arbejde. Når de så bruger hænderne på skolen, er det sjældent fysisk hårdt i modsætning til ude på lærepladserne, hvor det måske er smule hårdere. Så behovet for at få fysisk aktivitet ind i hverdagen, er meget større, end det har været tidligere,” siger han og fortsætter:

”Det er jo vores opgave at give så mange muligheder som muligt for, at de kan røre sig, og derfor er det godt, at vi nu har penge til at kunne gøre fritidstilbuddene på skolen bedre.”

Flere elever

Selvom ansøgningen blev skubbet afsted på grund af at de restriktioner, skolens elever har mærket under corona, har det ifølge Sille Brodersen i lang tid været på tegnebrættet, at der skulle ske noget mere med fritidstilbuddene. Skolen er nemlig vokset betydeligt, og derfor skal tilbuddene følge med.

”Vi har fået et ekstra skolehjem, men vores fritidsaktiviteter er ikke steget tilsvarende. I kraft af at der er kommet flere til, så er vi nødt til at tilbyde noget mere, nu når vores elevtal er så højt,” siger hun.

Sille Brodersen fortæller, at skolen desuden gerne vil følge campustankegangen med, at der skal være alt det, som man har brug for på skolen.

”Det kunne jo være fedt, hvis vi kunne tilbyde det hele her,” siger hun.