Før du kan påbegynde hovedforløb 1 på din elektrikeruddannelse, skal du igennem et 20 ugers grundforløb.
I løbet af grundforløb 2, også kaldt GF2, undervises du målrettet mod elektrikeruddannelsen i et fagrettet undervisningsforløb. Nedenfor kan du se en grafisk oversigt over skoleforløb og tid i lære i løbet af hele din elektrikeruddannelse.
Du kan komme i et afkortet forløb, hvis du er over 25 år. Vi foretager der en realkompetencevurdering for at fastlægge dine kompetencer og din uddannelses længde. Kontakt vores studievejledning og hør mere. Læs mere om Erhvervsuddannelse for voksne (EUV)
GF2 på elektrikeruddannelsen er temaopdelt, hvilket betyder, at du vil arbejde med forskellige elfaglige teoretiske og praktiske problemstillinger.
Matematik og fysik er desuden fag, du vil følge på grundforløb 2. Fagene har relevans for elektrikere. Grundforløb 2 på elektrikeruddannelsen suppleres af fire certifikater, som du skal bestå for at gå videre til hovedforløb 1 (H1).
Certifikater:
Læs mere om fagene i den lokale uddannelsesplan. Vælg aktuelle undervisningsforløb på teknologi, byggeri og transport.
Undervisningen har afsæt i en forløbsplan og et skema, så du altid ved, hvad du skal lave, og hvor du skal møde. Du er skemalagt med 36 timers undervisning om ugen. Derudover må du regne med tid til lektielæsning og løsning af praktiske opgaver.
Vi tilrettelægger undervisningen, så teori og praktik går hånd i hånd, og er så virkelighedsnært som muligt. Du vil opleve sparring, der udvikler dig både fagligt og personligt ud fra de kompetencer, du allerede har.
I selve undervisningsforløbet arbejdes der frem mod at afklare og udbygge:
På DJH tilbyder vi eleverne fri adgang til undervisningslokaler døgnet rundt. Vi kalder det 24-timers skole, og det giver dig mulighed for at arbejde, når du er mest motiveret, og har lyst til at fortsætte selvom undervisningsdagen er forbi.
Før du kan gå videre med elektrikeruddannelsen efter grundforløb 2 gælder:
Elektriker 1: 4 år
Elektriker 2: 4½ år
SU og lærlingeløn
02 i dansk og matematik som eksamenskarakter på minimum 9. klasse niveau