efteruddannelse

Arbejdsmarkedsuddannelser (AMU)

AMU er korte uddannelser, der er mårettet faglærte og ufaglærte. Uddannelserne er som regel tilrettelagt som heltidsundervisning. Enkelte kurser afvikles som ”åbent værksted”.

Har du en videregående uddannelse, er du ikke i AMU målgruppen. Kontakt skolen for at høre, hvilke regler der gælder for dig.

Økonomi på efteruddannelse

Du betaler 208,00 kr. pr. dag for at deltage i en AMU-uddannelse.

Du betaler ikke for en AMU-uddannelse, hvis du er ledig og har ret til seks ugers jobrettet uddannelse. Har du lyst til uddannelse udover de seks uger, eller står de ønskede kurser ikke på den landsdækkende positivliste, skal det finansieres af dit jobcenter, hvis du er dagpengeberettiget og af kommunen, hvis du modtager kontanthjælp.

Beskæftigede kan får VEU-godtgørelse op til 100% af dagpengesatsen til AMU-uddannelser. Selvstændige kan få VEU-godtgørelse, på samme vilkår som beskæftigede.

Dagpengeberettigede ledige, som deltager i op til seks ugers jobrettet uddannelse, får uddannelsesgodtgørelse. Deltager de udover de seks uger, skal de have en handlingsplan af jobcentret.

Sygdom og afbud

Ved sygdom skal du første kursusdag om morgenen ringe til skolen (telefon: 8937 0100) og din arbejdsgiver eller A-kasse.

Frameldingsgebyr

Ved framelding senere end fem arbejdsdage eller udeblivelse bliver der opkrævet et gebyr.

Framelding:
Kurser op til fem dage/over fem dage henholdsvis 1.500 kr./ 2.500 kr. (momsfrit beløb).

Udeblivelse:
Kurser op til fem dage/over fem dage henholdsvis 2.500 kr./ 3.500 kr. (momsfrit beløb).

Gebyr for manglende afmelding af værelse
604 kr. ekskl. moms og 755 kr. inkl. moms.

Optagelse på en AMU-uddannelse

Optagelse på kurserne sker via voksenuddannelse.dk efter "først til mølle" princippet. Er et kursus fuldtegnet, kan du komme på en venteliste. Kontakt kursussekretæren.

Som deltager i en AMU-uddannelse modtager du ca. tre uger før start et indkaldelsesbrev og uddannelsens formålsbeskrivelse.

Er du ledig

Send en mail til skolen, hvor du skriver dit navn, cpr.nr. og hvilket kursus du ønsker at blive tilmeldt.

Praktisk information

Kost, logi og transport

Er du i AMU-målgruppen og har du mere end 60 km i transport eller fem kvarters offentlig transport, kan du blive indkvarteret på skolens kursushotel.

Hotel og restaurant

Alle værelser er enkeltværelser med bad, toilet og tv. Der er fælles faciliteter som tekøkken, køleskab

Under opholdet spiser du i vores restaurant.

Der ydes et momsfrit tilskud til kost og logi på 550 kr. pr. overnatning, hvis du er i AMU-målgruppen. Det betyder, at der er en egenbetaling for virksomheden.

DJH tilbyder en kursuspakke med kost og logi til:

  • Dagspris: 1.159 kr., heraf egenbetaling 609 kr.
  • Ugepris: 5.795 kr., heraf egenbetaling 3.045 kr.

Priserne er ekskl. moms.

  • Dagspris: 1.448,75 kr., heraf egenbetaling 898,75 kr.
  • Ugepris: 7.243,75 kr., heraf egenbetaling 4.493,75 kr.

Priserne er inkl. moms.

Kursuspakken er med logi og fuld forplejning fra kursusstart til kursusafslutning og indeholder: Morgenmad, formiddagskaffe, frokost, eftermiddagskaffe og middag med kaffe. Forplejningen kan ikke fravælges, hvis du bor på kursushotellet.

Alternativt kan du selv sørge for overnatning, og mod dokumentation modtage tilskuddet på 550 kr. pr overnatning. Det skal være søgt senest fire uger efter kursets afslutning. Vælger du selv at sørge for overnatning, kan vi tilbyde forplejning i skolens restaurant.

Er du AMU-kursist og selv skal sørge for forplejning, kan du købe mad i restauranten. Prisen pr. dag er 220 kr. (ex moms).

AMU uddannelsesstruktur på DJH

Kursusoversigt i plast

 

Kodebro i køleteknik

Udbudsgodkendelser til Den Jyske Håndværkerskole

Samarbejdsaftaler

 Udlægningsaftaler og udlægningspolitik

Kontakt