plastmager

Plastmager

Plastmageruddannelsen ligger under erhversuddannelsernes hovedområde teknologi, byggeri og transport. Det tager 4 år at blive plastmager. Heraf foregår de 55 uger på en teknisk skole.

Uddannelsen begynder med et grundforløb.

På plastmageruddannelsen lærer du alle faser i arbejdet at kende. Du skal nemlig selv kunne planlægge en produktion. Du lærer også at finde ud af, hvilke slags plast der er bedst til hvilke produkter. Produktionsmaskinerne er ofte computerstyrede, og dem skal du lære at opstille, starte, overvåge og vedligeholde. Endelig skal du også kunne kontrollere kvaliteten af det produkt, du har lavet. Som plastmager er det vigtigt, at du kan arbejde systematisk og bevare overblik.

Plastmagerens arbejde

Plastmageren arbejder i plastindustrien med produktion af alt fra bittesmå plastdele til høreapparatet til store vindmøllervinger og dele til fly og biler. Blot tænk på, hvor meget plast, der omgiver os i hverdagen. En stor del af plastproduktionen foregaå med fuldautomatiske, computerstyrede maskinanlæg. Her består arbejdet i at aflæse instrumenterne, finjustere maskiner og robotter og kontrollere, at de færdige produkter overholder de fastlagte standarder.

Faktaboks - Plastmager

Varighed
Plastmager 4 år
Plastmedhjælper 2 år

Økonomi
SU og lærlingeløn

Adgangskrav
02 i dansk og matematik som eksamenskarakter på minimum 9. klasse niveau

Tilmelding
Optagelse på plastmageruddannelsen

Sådan søger du - se filmen

Download folder
Plastmager / plastspecialist

Brobygning (internship) plast

Brobygning - Prøv en uge som plastmager

Tilmelding til plastafdelingens nyhedsbrev - DjH

* Obligatorisk