den jydske haandvaerkerskole

Stor interesse for plastmagere på Skills

Lige nu er fredagen i gang på DM i Skills, der er Danmarks største erhvervsuddannelsesmesse. Midt i hal A finder vi - blandt Novo Nordisk, Grundfos og Lego - DJH's plastmagere sammen med værktøjsmagere fra Skive College.

De er travlt beskæftiget med de mange besøgende, der lægger vejen forbi standen og den store sprøjtestøbemaskine, der fylder endevæggen i den store stand.

"Der har været virkelig mange forbi, og det er kæmpe fordel, at vi ligger mellem de mange store spillere. For vi har mange plastmagere i netop de virksomheder, så det skaber en god dynamik og interaktion, at vi kan vise uddannelsen bag lige her," udtaler underviser Peter Kjærsgård, der repræsenterer DJH på standen sammen med uddannelseschef Morten Dalby.

stand

"Det er noget helt nyt, at vi nu er demonstrationsfag, så nu repræsenterer vi uddannelserne frem for skolen, og det kan vi forhåbentlig se en effekt af, når messen er ovre".

Lærlinge overbeviser publikum

DJH har også to elever fra EUX-plastmageruddannelsen med på Skills. En af dem er Bastian Rehder Köppen, der er travlt beskæftiget med at svare på spørgsmål.

"Det er super hyggeligt at være her, og jeg lærer en masse nye mennesker at kende. Vi har brugt en del tid på at fortælle om, at det ikke er plastmagere, der er skyld i, at plast forurener. Det er jo os alle sammen. Det tror jeg, at jeg har fået nogen til at forstå," siger han med et smil.

"Jeg har også fået skabt noget interesse om faget. Det er jo en lille uddannelse, så der er mange, der ikke kender det, men plastmageren kan være en vej ind i andre fag. Jeg snakkede med en ung, som gerne ville være grafisk designer, og dem har vi faktisk mange af hos LEGO, så jeg sagde, at han kunne overveje plastmageruddannelsen, og bruge den som indgang.

Du kan besøge plastmagerne i Hal A på Skills indtil lørdag, hvor messen lukker. 

Du kan desuden også finde lærlinge fra DJH på tækkemændenes stand og hos Dansk Køl og Varmes stand. Alle i Hal A