den jydske haandvaerkerskole

Velforberedte ansatte og elever sikrer gode testforhold på DJH

Selvtest er blevet hverdag på Den jydske Haandværkerskole. To gange ugentligt testes alle elever og ansatte på skolen.

”Det er gået godt med at selvteste. Vi har nogle dygtige supervisere, der leverer et stort stykke arbejde, og vi har mødt meget forståelse, når vi har ændret og forbedret vores testprocedure hen ad vejen,” siger Lotte Fabian, der siden marts har været ansat til at supervisere selvtest på DjH.

Undervejs er man gået fra at teste ude i klasseværelserne og værkstederne til at have faste testbaser tre steder på skolen. Hun og hendes team har undervejs gjort sig erfaringer, som både har højnet hygiejnen og tempoet, så alle kan nå at blive testet i skoletiden.

”Vi oplever, at 99 procent møder velforberedte op med ønsket om at få testene overstået gnidningsfrit. De vil gerne hjælpe med til, at der er et miljø, hvor man kan være sammen på skolen uden coronavirus.”

Undervisere gør en forskel

Fra denne uge er skolen åbnet helt for elever og kursister. Testteamet håber på forståelse for de udfordringer, der kan opstå i kølvandet af en fordobling af tests.

Her gør undervisernes indsats en stor forskel, når holdene med unge elever skal pode sig selv i næsen.

”Underviserne udviser generelt stor forståelse, når deres hold skal testes. Og så er det fedt, at der nogle, der vælger at lade sig teste sammen med klassen, selv om de måske også er blevet testet tidligere på dagen. På den måde er de et forbillede for holdet og tager ansvar. Det sætter vi stor pris på,” siger Lotte Fabian.

lotte fabian 1

Sådan kan du være med til at sikre en hurtig og grundig selvtest

  • Mød op til tiden. Du får tidsplanen at vide af din underviser eller chef
  • Puds næse inden test
  • Hav sundhedskort med. Du kan også have et foto af dit kort på din mobil
  • Vær tålmodig, rolig og lyt til vejledningen
  • Husk at vaske hænder og spritte af før og efter
  • Husk et ekstra engangsmundbind, når du skal testes. Så har du et ekstra, hvis du skulle komme til at nyse i dit mundbind
  • Er du underviser, så gå med dit hold og hold ro på flokken. Så kommer I hurtigere tilbage til undervisningen