den jydske haandvaerkerskole

Nyt netværk om bæredygtighed spirer på DJH

Et netværk om bæredygtighed er netop skudt op på DJH. Frøene er sået af Uddannelse-og erhvervspartner Trine Schmelling og underviser Morten Gisselbæk Petersen, der efter måneders planlægning og forberedelser glæder sig over, at det bæredygtige netværk nu er en realitet.

Trine Schmelling fortæller, at netværket er sat i værk for at skabe nysgerrighed, inspirere og hjælpe med at gøre både undervisere og elever endnu bedre til at arbejde med bæredygtighed i hverdagen.

”Det grønne håndværk er fremtiden for både nationalt og internationalt håndværk. Vi har brug for grønne kompetencer, og det er vigtigt at kunne lære af hinandens erfaringer. Derfor har vi startet et nyt netværk til gavn for undervisere og elever på DJH, ” siger hun.

Møder hver måned

Netværksmøderne vil finde sted cirka to gange om måneden med skiftevis fokus på skolens fire uddannelsesretning. Til hvert møde inviteres en ekstern foredragsholder, hvor deltagerne vil få mulighed for at diskutere deres tanker, erfaringer og problemstillinger.

”Håbet er, at alle går derfra lidt klogere på den grønne side af håndværksfagene,” siger Morten Gisselbæk Petersen.

Han understreger, at elever og undervisere skal overveje at deltage, selvom det ikke handler om deres eget fag. Der er nemlig vigtig viden at hente.

”Ude i virkeligheden vil lærlingene støde ind i at skulle samarbejde med mennesker, der har en anden håndværksmæssig uddannelse end dem selv, så hvis man gerne vil forstå bæredygtighed fra flere sider og blive dygtigere til at arbejde med det, er der masser af viden at hente til møderne,” siger han.

Første møde

Første netværksmøde er allerede sat i stand. Her vil fokus ligge på tømreruddannelsen.

Mødet finder sted d. 2. juni kl. 15:30-17:00, og dagens oplægsholder er Dennis Nielsen fra TRÆVÆRK - også kendt som Tømrerlusen.

Dennis Nielsen fra TRÆVÆRK er en offentlig fortaler for grønt håndværk. Han har en masse guldkorn at dele ud af, så det er med at være der til at gribe dem. 

Vi glæder os til et spændende og lærerigt møde!