den jydske haandvaerkerskole

DJH får støtte til at fremtidssikre undervisningen

Den Jyske Håndværkerskole har modtaget 1.900.640 kr. i støtte fra Nordea-fonden til udvikling af køle- og elektrikeruddannelsen, som skal bidrage til at styrke den næste generation af dygtige faglærte håndværkere.

I midten af december måned annoncerede Nordea-fonden, at Den Jyske Håndværkerskole var blandt de 20 erhvervsskoler, som havde modtaget støtte fra Værkstedspuljen. Pengene skal bruges til at udvikle 12 mobile øvelsesvogne med kølemidlet Co2 til den grønne omstilling, nyt udstyr og udvikling af undervisningsmateriale og kompetencer. Ifølge direktør Jesper Kofoed Petersen, er støtten afgørende for, at vi kan fremtidssikre undervisningen.

”Det er et stort og vigtigt fokusområde inden for den grønne omstilling og klimatilpasning, og støtten kommer til at gøre en kæmpe forskel for vores elever og undervisning,” siger han og fortsætter:

”Vi får nu mulighed for at investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og udvikling af nye undervisningsmaterialer med fokus på den grønne omstilling.”

Sådan vil støtten blive brugt

På køleteknikeruddannelsen vil DJH i samarbejde med Danfoss styrke den grønne omstilling. I dag underviser skolen primært i anlæg, der anvender kølemidler med fluorholdige stoffer – HFC kølemidler, som er yderst skadelige for miljøet. På køleuddannelsen vil der blive udviklet 12 mobile øvelsesvogne med kølemidlet Co2 udstyr samt kompetenceudvikling af underviserne, så afdelingen kan undervise i miljørigtige kølemidler, der er vigtige at få indfaset i kølebranchen

På elektrikeruddannelsen betyder støtten, at DJH kan købe talevarsling- og alarmudstyr i forhold til klimaforandring og tilpasning. Samtidig er det muligt at fremtidssikre undervisningen og understøtte, at eleverne får en innovativ tilgang til opgaveløsning samt lærer at mestre teknologiske processer med afsæt i energieffektivisering.

Fakta

Nordea-fondens Værkstedspulje på 100 mio. kr. er uddelt til 20 erhvervsskoler og 10 FGU-skoler fordelt på i alt 57 lokationer rundt omkring i landet.

Puljen er etableret for at give skolerne mulighed for at forbedre deres faciliteter og opkvalificere underviserne og dermed gøre det mere attraktivt for unge at tage en erhvervsuddannelse. Nordea-fondens støtte går bl.a. til, at uddannelsesinstitutionerne kan investere i mere moderne værktøj, nye teknologier og grøn omstilling.

”Vi har brug for nye generationer af dygtige faglærte og håber, at Værkstedspuljen bidrager til, at flere unge får lyst til at blive håndværkere – uanset om det er smed, kok, landmand eller andre fag. Det har været fantastisk at få et væld af ansøgninger fra ambitiøse FGU- og erhvervsskoler, der gerne vil tilbyde deres elever de bedst mulige rammer med moderne udstyr og topkvalificerede faglærere,” siger Henrik Lehmann Andersen, adm. direktør i Nordea-fonden. 

Om Nordea-fonden

  • Nordea-fonden har et almennyttigt formål og støtter projekter, som fremmer gode liv inden for sundhed, motion, natur og kultur.
  • Værkstedspuljen var åben fra juni til oktober 2023, hvor i alt 68 uddannelsesinstitutioner fra Danmark og Færøerne søgte om støtte. Projekterne modtager fra 1. mio. kr. og op i støtte.
  • Med Værkstedspuljen uddeles i alt 100 mio. kr.:
    • 23 mio. kr. til 10 FGU-institutioner fordelt på 31 lokationer.
    • 77 mio. kr. til 20 erhvervsskoler fordelt på 26 lokationer.
  • Se alle de projekter, der har fået støtte gennem Værkstedspuljen her.