den jydske haandvaerkerskole

BOOST på DJH udvider unge elektrikeres viden

I DJH’s P-bygning samles kurister til BOOST Din Uddannelse om skolens robotter. Her er nøgleordene blandt andet programmering, automation og PLC.

Ved en af robotterne står Kenny Calmar og Søren Nielsen og arbejder på at få en robot til at samle papkrus fra et transportbånd for så at placere dem på en bakke.

Inden BOOST-kurset havde ingen af de to arbejdet med at programmere robotter.

De to unge elektrikere har begge været på BOOST tidligere år, og de giver deres bud på, hvorfor man skal deltage i kursusweekenden.

Hvorfor skal man tage på BOOST?

Kenny: For mig er det oplevelsen af, at vi er samlet for at blive klogere, der virkelig trækker i mig. Man kan vælge lige det, man vil lære mere om. Det tager kun to dage, men vi lærer helt vildt meget, og så kan man bagefter vise mester, hvad man har lært, og måske skubbe lidt til tingene derhjemme. Vores mester lytter meget til vores overvejelser.

Søren: Det giver os muligheden for at afprøve noget, som vi måske ikke kan afprøve, når vi står i lære. Sådan noget som robotter har vi ikke haft så meget med at gøre, og slet ikke som den næstyngste lærling i firmaet. Så det er fedt at få muligheden for at afprøve det.

Hvad synes I om Den Jyske Håndværkerskole?

Kenny: DJH er megafed. Jeg kunne godt tænke tilbage og føle, at det ville være fedt at have taget moduler her, fordi man i sine skoleperioder bor på skolen. Det giver meget til eleverne, at der er åbne værksteder, pool, cafe og god mad.

Søren: Hvis bare skolen havde ligget tættere på Horsens, havde det været oplagt at gå her. Forplejningen er god, Det er virkelig ens egen skyld, hvis man går sulten i seng.

Hvilke overvejelser skal man gøre, inden man vælger et hold til BOOST?

Kenny: Når jeg vælger mit kursus inden BOOST, så ser jeg på programmet i forhold til den hverdag, jeg befinder mig i. Hvilke kurser kan udvide min viden? Jeg sidder til hverdag med PLC og tegneprogrammer, og så har jeg tænkt, at robotter vil være en god udbygning.

Søren: Jeg ville gerne have noget, jeg bruger til hverdag og interesserer mig for. Jeg kan godt forstå, at man vælger noget, som slet ikke ligner ens hverdag. For mig er det vigtigste, at det er noget, der interesserer mig, og det gør elektronik og teknik, og så er det ligegyldigt, om det er små legorobotter eller noget andet.

OM BOOST DIN UDDANNELSE:

BOOST Din  Uddannelse er et tilbagevendende arrangement på Den Jyske Håndværkerskole, der afholdes hvert år i en weekend sidst i juni. Det arrangeres af Dansk El-Fobunds Ungdom

Lærlingene er indkvarteret på DJH's skolehjem, og mellem de faglige aktiviteter er der rig mulighed for at hygge sig med leg i poolen og lækkerier ved grillen.