den jydske haandvaerkerskole

Nyt digitaliseringsprojekt kickstartes i januar

Fra januar går et nyt digitaliseringsprojekt i gang på DJH, der skal ruste skolens elever og kursister til den fremtidige teknologiske udvikling, som de vil møde ude i samfundet.

Projektet finansieres af den pengepulje, DJH oprindeligt modtog af Region Midtjyllands Teknologipagtspulje til at lave et FabLab. I efteråret er pengene blevet godkendt til digitaliseringsprojektet.

Immersive Technologies i undervisningen

Målet med projektet er at integrere Immersive Technologies, som er en fællesbetændelse for blandt andet XR (Extended reality) og VR (Virtual Reality), i undervisningen på tømrer-, plastmager- og køleteknikeruddannelsen fra 2025. 

Inden da skal undervisere klædes på, og derudover skal der også købes nyt udstyr. Første skridt bliver en fælles workshop d. 3. januar, hvor undervisere vil blive introduceret for de forskellige typer af Immersive Technologies. 

Ifølge Astrid Pinholt, der leder projektet, skal det bidrage til at forbedre kvaliteten af uddannelserne ved at gøre dem mere tidssvarende, innovative og engagerende gennem brug af relevant teknologi. 

”På DJH har vi en klar vision om at intensivere vores digitale strategi ved at introducere og bruge Immersive Technologies som en del af undervisningen på skolen. Dette skridt er afgørende for at styrke den digitale fremgang og forberede vores elever til en teknologisk fremtid i deres fag,” siger hun.