elektrikeruddannelse

Svendeprøve

Svendeprøven er det afsluttende projekt på elektrikeruddannelsen. Svendeprøven løses oftest individuelt, men kan også løses som gruppe.

Svendeprøveforløbet varer 3 uger, hvoraf du som lærling har 80 timer til projektet. Den mundtlige prøve varer 20 minutter pr lærling.

Svendeprøvens tema skal tage udgangspunkt i mindst tre af de 4-5 moduler, du som lærling har haft på dit hovedforløb. Derfor er det vigtigt, når du vælger moduler, at dine moduler kan passe sammen til en svendeprøve. Især fordi modulerne skal vægtes ligeligt i løsningen af svendeprøven.

Svendeprøven bedømmes med to karakterer. En karakter for den eltekniske løsning og en karakter for projektets innovative løsning. Svendeprøven skal bestås med minimum karakteren 02 i begge elementer.

Du kan læse om svendeprøveforløbet i §8 i Bekendtgørelse om erhvervsuddannelsen til elektriker.

Vejledning til svendeprøven

EVU har udarbejdet en eksamensvejledning til elektrikeruddannelsen.

Vejledningen er en introduktion til svendeprøven og det projektarbejde der ligger forud. I den kan du sen en anvisning af, hvordan du skal udarbejde en projektbeskrivelse, hvad svendeprøven kan og skal indeholde og rammerne for selve eksamen.

Formålet med svendeprøven er at afprøve, om lærlingen på baggrund af en stærk fag-faglighed er i stand til at binde de kompetencer sammen, som han/hun har lært i løbet af uddannelsen - herunder at løse et konkret kundebehov eller en konkret kundeopgave.

Se 'Eksamensvejledning til elektrikeruddannelsen' (pdf)