den jydske haandvaerkerskole

Sundhedsdagene er skudt i gang på DJH

I dag har der været sundhedsdag for GF2’erne på Den Jyske Håndværkerskole. I næste uge er det GF1’ernes tur.

På DJH afholdes der sundhedsdage to gange om året for GF2 og én gang om året for GF1.

Men i dag var det altså GF2’erne, der var til workshops om blandt andet sundhed, rusmidler og rygning. Til at fortælle om sundhed stod skolehjemsassistent Svend Lindholm Hansen klar til at give gode råd om kost, motion og søvn. Der var også besøg af Lasse Juhl Ankjær fra Favrskovs Rusmiddelcenter, der oplyste om blandt andet alkohol. Derudover var Charlotte og Vibeke fra sundhedsplejen i Favrskov Kommune også mødt op for at fortælle mere om rygning og seksuel sundhed. 

Ingen prædiken

Sille Brodersen, der er skolehjemsleder og tovholder på sundhedsdagene fortæller, at der gode råd at hente til sundhedsdagene, men at det er vigtigt, at eleverne føler, workshopsene lægger op til samtale, fremfor at det føles som en moralprædiken. 

”På workshopsene er der ikke er nogen løftede pegefingre. Der er fokus på at oplyse og fortælle, hvor man kan få hjælp til forskellige ting, eksempelvis hvis man har brug for at stoppe med at ryge,” siger hun og fortsætter:

”Vi håber, at dagene giver stof til eftertanke. Det er nemlig meningen, at man selv skal komme frem til, hvad der er godt for én selv, og ikke hvad andre synes er godt for én. Man skal selv ville forandring. Vi oplyser og tilbyder hjælp til selvhjælp,” siger hun.

Og det stemmer godt overens med den oplevelse en af GF2’erne har haft til dagens workshops:

”Jeg synes, det er super fedt, at man laver oplæg, der lægger op til debat, i stedet for bare at få kastet i hovedet, at det er sådan og sådan, det er. Jeg kan godt lide, at det på den måde per automatik sætter nogle tanker i gang hos én,” siger 34-årige Rune Konge, der er tømrerelev.

24-årige Emil Kjærgaard, der er køleelev, fortæller at han synes, dagen kan bruges til at tage nogle bedre valg for sig selv.

”Man kan bruge det til, at man kan tage nogle flere oplyste valg i sit liv. At man ikke baserer sine valg på hvad man tror, men hvad man ved,” siger han.