den jydske haandvaerkerskole

DJH samler ind til Knæk Cancer

I oktober samler Den Jyske Håndværkerskole penge ind til Knæk Cancer ved hjælp af et kagesalg i skolens bistroer.

Der er godt gang i ovnene i bageriet på Den Jyske Håndværkerskole, hvor der i disse dage bliver bagt løs i den gode sags tjeneste. Fra i dag og frem til 28. oktober vil elever og medarbejdere nemlig kunne købe Knæk Cancer-kager i bistroerne for 10 kroner, hvoraf 5 kroner går til det gode formål. Når måneden er omme vil det endelige beløb blive gjort op og sendt ind til TV2’s store Knæk Cancer-show, som i år løber af stablen 29. oktober.

En tradition

På DJH er det faktisk ved at blive til en tradition, at oktober er lig med kage. For det er ikke mindre end sjette gang det velgørende kagesalg kører, og det kan man takke Mariann Brund, der arbejder i DJH’s køkken, for.

”Jeg startede initiativet for seks år siden, og grunden til at jeg bliver ved med at samle ind år efter år er, at jeg selv har haft brystkræft. Jeg ved, hvor hårdt det er at komme igennem. Så det der driver mig til at blive ved er, at jeg virkelig selv har været der. Derfor vil jeg virkelig gerne hjælpe andre,” siger hun.

knaek cancer 2022 3

Tyvstart på kagesalg

Derfor er hun og kollegaerne endnu engang klar til en måned med fokus på at sælge kager. Faktisk lidt over en måned. Kagesalget startede nemlig allerede for en uge siden.

”Vi har tyvstartet en uge før i år, fordi vi virkelig gerne vil nå 10.000 kroner. Sidste år var lige ved og næsten, og jo flere penge vi kan sende afsted, jo bedre,” siger hun og fortsætter:

”Samtidig opstod de 10.000 kroner hos mig som en drøm sidste år, fordi vi kunne få DJH på skærmen til det store Knæk Cancer indsamlingsshow på TV2. I stedet for at det altid er de store firmaer, der kommer på skærmen, så kunne vi også gøre noget i det lille samfund, vi er her på skolen i Hadsten.” 

God opbakning

For at nå de 10.000 kroner skal der sælges en del kager. Men med den opbakning der altid er, tror Mariann Brund på, at målet nås i år.

”Jeg kan bare mærke, at der altid er ekstra opbakning i den periode, vi sælger Knæk Cancer-kager. Elever og medarbejdere vælger for eksempel at købe de kager, hvor man støtter i stedet for de andre kager, vi sælger, som ikke er med. Man kan bare se, at de gerne vil støtte formålet,” siger hun og fortsætter:

”Selvom vi er en stor skole i hver vores afdeling, er der bare en helt speciel sammenholdsfølelse på DJH. Og den kæmpe opbakning, som man mærker hele vejen rundt, betyder bare ekstremt meget.”

Samtidig er Mariann Brund rørt over, at DJH står bag hendes initiativ år efter år.

”Det er fedt, at skolen endnu engang står bag mit initiativ. Det er jeg bare megaglad for, og det gør mig stolt at arbejde et sted, hvor man støtter op,” siger hun.

knaek cancer 2022 3

Men for at nå kagemålet er der i hele oktober er lagt ekstra tryk på alt, der kan få skolens medarbejdere og elever til at købe en kage. Der kører blandt andet en ”køb en kage og støt”-kampagne på skolens skærme. Samtidig er der sat plakater op og køkkenets ansatte har fået lavet deres helt egne t-shirts med eget Knæk Cancer-logo.

”Vi bliver nødt til at gøre alt, hvad vi kan for at samle penge ind, så vi kan blive ved med at forske og knække cancer. Jeg håber virkelig at vores store indsats gør, at vi når de 10.000 kroner i år,” afslutter hun.