den jydske haandvaerkerskole

Ida genfandt lysten til at blive elektriker på BOOST

Når elektrikersvend Ida Tore Fløjborg ser tilbage på sin svendeprøve, er der store smil på læberne. Fagets medalje. Stolthed i stemmen.

Hun er en elektrisk energibombe, som vil dele al sin lykke med hele verden.

Men sådan har det ikke været hele vejen mod svendebrevet.

Da den unge pige med de røde striber i håret tidligere i år hoppede i poolen på Den jydske Haandværerskole som udklækket svend, var det afslutningen på et langt forløb, hvor hun havde kæmpet sig ud af misbrug, eksamensangst og en følelse af, at man ikke ville hende det bedste på uddannelserne.

Inden hun kom på DjH, var hun faktisk lige ved at droppe faget.

”Jeg var lige ved at skifte min elkarriere til noget med IT, da jeg så et opslag fra Lindpro (en elvirksomhed som i 2020 blev opkøbt af Kemp & Lauritzen), der søgte en lærling. Så sparkede jeg døren ind og fik pladsen,” siger Ida Tore Fløjborg.

Hun havde egentlig taget sit grundforløb og første hovedforløb i et andet firma, men blev fyret på grund af et misbrug, fortæller Ida Fløjborg. Efter at have været clean i ni måneder fik hun grønt lys til at starte op på praktikpladsen ved Lindpro, og hun har været helt clean siden.

Vendepunktet

Gennem Lindpro oplevede den unge elektrikerlærling BOOST, som er Dansk El-Forbund Ungdoms årlige event på Den jydske Haandværkerskole, hvor elektrikerlærlinge fra hele landet mødes og får et fagligt indspark. BOOST og rammerne omkring eventet gjorde indtryk.

”Skolen blæste mig totalt bagover. Tænk, at en skole kunne være så anderledes end det, jeg havde været vant til. Efter jeg var på BOOST, spurgte jeg Lindpro, om jeg ikke måtte rykke alle mine moduler til Den jydske Haandværkerskole. Og det måtte jeg,” smiler Ida Tore Fløjborg og fortsætter.

”Her oplevede jeg engagerede lærere, som var på i undervisningen. Og så måtte vi blive i værkstederne til langt ud på aftenen. I København blev vi smidt ud klokken 17.00,” siger hun og mener, at skolehjemmet har været afgørende for, at opholdene blev en succes.

På 24-timersskolen mødte hun kompetente kræfter i skolehjemsassistenterne og lærerne. De kunne rumme hende og ville hende det bedste.

”Hver gang, jeg var på skolen, var det pissefedt. Lærerne har støttet mig og taget mig seriøst, selv om jeg ikke har haft talentet med i bagagen. Hver gang, jeg har været til eksamen, er jeg blevet løftet fra min eksamensangst. Det føltes som om, at de vil os mere på DjH. De presser os mere, men det er fordi, de tror på os.”

Langsomt fik Ida Tore Fløjborg genopbygget sin selvtillid, og karaktererne fulgte med. Det kulminerede med den fornemste karakter ved svendeprøven.

Fakta om BOOST 

BOOST Din uddannelse er et fagligt event der arrangeres i samarbejde mellem Dask El-Forbund Ungdom og Den jydske Haandværkerskole.

I år afholdes kurset i weekenden 25.-27. juni på Den jydske Haandværkerskole i Hadsten.