den jydske haandvaerkerskole

Den jydske Haandværkerskole leder efter talenter blandt kommunens 8. klasser

Er der skjulte håndværkertalenter blandt kommunens mange 8. klasses elever?

Det undersøger Den jydske Haandværkerskole i løbet af efteråret, når skolens undervisere besøger samtlige folkeskoler i Favrskov Kommune for at finde den lokale vinder af DM i Skills for folkeskoleelever.

Konkurrencen hedder Skole-Skills-Stafet og har som formål at synliggøre erhvervsuddannelserne som en karrieremulighed for udskolingseleverne. Arrangementet er obligatorisk for 8. klasserne.

Selv om Den jydske Haandværkerskole har stigende elevtal, er det stadig vigtigt at vise de unge, hvilke muligheder de får, hvis de vælger en håndværksuddannelse i Hadsten, mener DjHs direktør Jesper Kofoed Petersen. De fire uddannelsesretninger, som skolen udbyder, har et højt fagligt niveau, og flere af dem giver også gode vilkår i form af høj løn og varierende arbejdsopgaver.

”Der er et stort behov for dygtige håndværkere i fremtidens Danmark. For de unge er uddannelsesvalget svært, og vi vil gerne klæde dem på til at kunne træffe et kvalificeret valg, om håndværk er noget for dem,” siger Jesper Kofoed Petersen.

Ved hver skole kåres en lokal vinder, der senere dyster mod vinderne fra de andre skoler, når Den jydske Haandværkerskole holder åbent hus den 18. november 2021. Vinderen den 18. november går videre til den store landsdækkende konkurrence i Høng på Sjælland den 29. april 2022.

Flere muligheder for at lære Den jydske Haandværkerskole at kende

  • I løbet af efteråret er der brobygningsforløb, hvor elever i udskolingen kan vælge 2-3 dages brobygning på DjH.
  • Åbent Hus 18. november 2021.