den jydske haandvaerkerskole

Uddannelsesaften på DjH skal få flere til at tage det rigtige valg

Unge uddannelsessøgende kom torsdag aften til uddannelsesaften på Den jydske Haandværkerskole.

I samarbejde med UU i Favrskov åbnede Den jydske Haandværkerskole dørene op til en uddannelsesaften for elever fra 8-10. klasse, som står overfor at skulle tage et uddannelsesvalg. Sammen med deres forældre havde de mulighed for at høre om de uddannelsesveje, der er efter folkeskolen.

Uddannelsesaften 4Udover DjH var også Tradium, Aarhus Tech, JU, HHX Randers, HHX Aarhus, HTX Randers, HTX Aarhus, HF og SOSU Randers og Aarhus samt 10. klasses centrene fra Favrskov Kommune inviteret til at komme og præsentere deres fag og skole.

”Det er vigtigt, at de unge ved, at der ikke kun er én vej efter folkeskolen. Derfor dannede vi rammerne for at forskellige erhvervsskoler her til aften kunne komme og fortælle de unge om alle de muligheder, der er,” siger Hanne Bisgaard Hansen, der er projektleder på DjH og tovholder på uddannelsesaftenen.

 Uddannelsesaften 9

Mangel på 99.000 faglærte

For Den jydske Haandværkerskole er det vigtigt at afholde denne slags aftner, hvor erhvervsuddannelser bliver fremhævet. For hvis der ikke sker en ændring i antallet af unge, der vælger en erhvervsuddannelse, vil der i fremtiden komme til at være mangel på faglærte.

”En undersøgelse har vist, at der i 2030 vil mangle 99.000 faglærte. Derfor er det utrolig vigtigt, at vi som skole sætter fokus på muligheden for at tage en erhvervsuddannelse,” siger hun og fortsætter:

”Når det er sagt, er det vigtigste efter uddannelsesaftenen, at de unge føler sig godt klædt på til at tage det helt rigtige uddannelsesvalg for dem selv. Hvis de er blevet klar over alle uddannelsesmuligheder, så mener jeg, at vi har gjort en forskel.”

Uddannelsesaften 8