Grundforløb 1

Hovedområde: Teknologi, byggeri og transport

Grundforløb 1, også kendt som GF1, er obligatorisk, når du begynder på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10 klasse. Forløbet er til for at give eleven mulighed for at stifte bekendtskab med de forskellige uddannelsesretninger, DjH tilbyder.

Under GF1 er undervisningen sammensat af erhvervsfag og grundfag. Grundfagene er dansk, matematik og samfund og sundhed, som alle er essentielle for arbejdet som håndværker. I løbet af de første 10 uger på GF1, vil du også møde de fire erhvervsuddannelser, DJH udbyder. Du får lov at arbejde med nogle af fagenes grundlæggende byggesten, hvilket forhåbentligt vil gøre dit uddannelsesvalg nemmere.

På anden del af GF1, som også varer 10 uger, vælger du at fortsætte med to af erhvervsuddannelserne, som arbejder sammen i et tværfagligt projekt. Måske bygger du et legehus i træ med tilbehør i plastik og lys i loftet.

I de nedenstående sektioner kan du finde yderligere information om alle skolens erhvervs- og grundfag, praktik, projekter og eksamen.

træ h1 kopier          Tæk plast 16

 

Erhvervsfag på GF1

Tømreruddannelsen

På tømreruddannelsen vil du lære en masse om husbyggeri, rejsning af tagkonstruktioner og meget mere. På grundforløbet starter du naturligvis med lidt mindre projekter, hvor du vil arbejde kreativt, nyde den friske luft og fx bygge plantekasser til et urbant landbrugsprojekt.

Læs mere om tømrer- og tækkemandsuddannelsen.

Køleteknikeruddannelsen

Køleteknikeruddannelsen handler om alt fra køleskabe og aircondition til store industrielle køleanlæg. Du indvies i hemmeligheden bag kølesystemet, som holder vores mad frisk og temperaturen i bilen behagelig. Du skal arbejde med konstruktion af de enkelte dele i et køleanlæg, fx lodning af kobberrør, og du kommer til at bygge små anlæg.

Læs mere om køleteknikeruddannelsen.

Plastmageruddannelsen

Plastmagere laver alle de plastprodukter, vi bruger i hverdagen. De laver bl.a. legoklodser, indkøbsposer, flamingokasser, vindmøller – en lang række ting, du måske slet ikke tænker på som plastik. På GF1 får du lov til at eksperimentere med de forskellige produktionsformer fx glasfiber og termoformning.

Læs mere om plastmageruddannelsen.

Elektrikeruddannelsen

Elektrikere laver bl.a. lys, netværk og robotprogrammering. På GF1 vil du få kendskab til den mest basale teori i elektriske kredsløb. Ligeledes vil du få mulighed for at eksperimentere med at lave dit eget kredsløb og derved se, lige præcis hvorfor elektricitet er så vigtig i vores hverdag.

Læs mere om elektrikeruddannelsen.

koele          Tæk plast

 

Grundfag på GF1

Dansk (20 uger)

I dansk arbejder vi med traditionelle danskfaglige emner og med små projekter, der er målrettet din uddannelse. Faget har en varighed på 20 uger, hvor det afsluttes med en standpunktskarakter og eksamen.

Matematik (2x10 uger)

Matematikundervisningen på GF1 er opdelt i to forløb, som hver varer 10 uger. I det første forløb arbejder du med at repetere og udvide de færdigheder, du har med fra folkeskolen. I den anden del er matematikundervisningen målrettet mod din uddannelse, så du arbejder med faglig og praktisk matematik. Faget afsluttes med en standpunktskarakter og eksamen.

Samfund og Sundhed (20 uger)

I samfund og sundhed lærer du om samfundets opbygning og institutioner, forskellige politiske ideologier, arbejdsmarkedsforhold og sundhed. Der er fokus både på din rolle i samfundet, din sundhed og på samfundet og sundhed generelt. Faget har en varighed på 20 uger, og afsluttes med en standpunktskarakter.

 

Yderligere information

Praktik

Efter de første 10 uger på grundforløb skal du i praktik i enten en eller to uger. Her bliver du forhåbentligt mere afklaret i forhold til dit uddannelsesvalg. Når du kommer tilbage på skolen, er der en uges undervisning med ekstra fokus på innovation. Her arbejder du med et aktuelt tema med fokus på innovation og iværksætteri. Efter de to uger går du i gang med de sidste uger på grundforløb 1. Her følger du kun to erhvervsfag i dit tværfaglige projekt.

Eksamen

Grundforløb 1 afsluttes med eksamen i grundfag og et afsluttende projekt i erhvervsfagene. Så er du klar til at gå videre med din erhvervsuddannelse på grundforløb 2.

 

Tilmelding

Nye grundforløb 1 begynder hvert år til august. Tilmelding sker via optagelse.dk eller DJH’s hjemmeside.

Vi glæder os til at møde dig!