videncenter energi

solceller

Solceller som klimaskærm

Projekt: "Solceller som klimaskærm" er et Gaia Solar projekt på Den jydske Haandværkerskole. Projektet handler om bygningsintegrerede solceller, hvor solcellepanelerne indgår som erstatning for glas eller facade. Det betyder at solcellerne pludselig får andre funktioner en generering af strøm fra solen, men virker også som solafskærmning og klimaskærm. 

Solcellerne på DjH er integreret som klimaskærm. Elevatortårnet på Den jydske Haandværkerskole står som et varetegn for skolen. Her er solceller monteret som bygningens klimaskærm. På DjHs tekniske akademi er solcellerne brugt som klimaskærm og solafskærmning.

Gaia Solar valgte at dimensionere, producere og installere ikke mindre end 36 forskellige paneltyper inden man var tilfreds med resultatet. Der er bl.a. tilføjet "dummy" paneler på tårnets nordside, både ind- og udvendig, for at give samme finish overalt på tårnet, hvilket gjorde opgaven ganske kompleks. Til gengæld fremstår tårnet nu som et vigtigt varetegn for skolen, da en af vores spidskompetencer på skolen, er at undervise i energiteknologier, effektivisering og energioptimering.