plastmager

Plastmageruddannelsen - Fagligt indhold

Plastmageruddannelsen er en kombination af skoleperioder og praktik. Når du er færdig med grundforløbet, er der i resten af uddannelsen 35 uger på skolen fordelt på fire hovedforløb. Du kommer i løbet af uddannelsen igennem alle specialer inden for plastproduktion. Efter trin 1 (2. hovedforløb) følger du det speciale, din virksomhed arbejder med - enten termo- eller hærdeplast. 

Hovedforløb 1

På 1. hovedforløb arbejdes der med alle de processerne indenfor plastforarbejdning:

  • Sprøjtestøbning, 
  • Termoformning,
  • Ekstrudering, 
  • Sammenføjning 
  • Arbejde med hærdeplast.

På skolen lærer du at planlægge en plastproduktion og får kendskab til plastmaterialers opbygning og egenskaber. Du lærer at læse og fremstille enkle diagrammer til styringer, som bruges eksempelvis ved termoformmaskiner

På 1. hovedforløb har du engelsk niveau F som grundfag, i undervisningen relateres der relateres til plast, og der afsluttes med eksamen. 

Hovedforløb 2

P 2. hovedforløb arbejdes der fortsat med plastproduktionsformer i både termoplast og hærdeplast, og du får større kendskab til og rutine med de forskellige maskiner og udstyr. 

Du lærer at arbejde kvalitetsbevidst og får kendskab til de kvalitetssystemer, der arbejdes med indenfor plastindustrien og på virksomhederne

På H2 har du kemi niveau F som grundfag, og der afsluttes med eksamen. 

Hovedforløb 3

På 3. hovedforløb udføres der beregninger og kalkulationer til de enkelte produktioner, og du lærer at optimer maskinerne og processen.

Du arbejder med robotter og periferiudstyr omkring maskinen, og der tages løbende stikprøver, som analyseres i laboratoriet.

Du lærer at designe og konstruere emner og værktøjer, og du kan fremstille komplicerede plastprodukter med avancerede plastmaterialer. 

Hoverforløb 4

Som afslutning af 4. hovedforløb gennemfører du en svendeprøve indenfor det hovedområde, som du arbejder med på din praktikvirksomhed.

Alle elever skal gennemføre mindst to praktiske prøver. Der er yderligere mulighed for at aflægge en prøve på højt niveau indenfor et produktionsområde, som den enkelte har vist talent og interesse for.

Faktaboks - Plastmager

Varighed
Plastmager 4 år
Plastmedhjælper 2 år

Økonomi
SU og lærlingeløn

Adgangskrav
02 i dansk og matematik som eksamenskarakter på minimum 9. klasse niveau

Tilmelding
Optagelse på plastmageruddannelsen

Sådan søger du - se filmen

Download folder
Plastmager / plastspecialist

Brobygning (internship) plast

Brobygning - Prøv en uge som plastmager

Tilmelding til plastafdelingens nyhedsbrev - DjH

* Obligatorisk