Grundforløb 1

Hovedområde: Teknologi, byggeri og transport.

Grundforløb 1 er obligatorisk, når du begynder på en erhvervsuddannelse direkte efter 9. eller 10 klasse.

På DjH uddanner vi : Elektrikere, tømrere, køleteknikere og plastmagere.

Grundforløb 1 på DjH er bygget op omkring delprojekter, der i løbet af de første 10 uger bringer dig rundt i alle afdelinger, så du får kendskab til de forskellige fagretninger på skolen. derefter vælger du retning og arbejder de efterfølgende 10 uger videre på to af vores uddannelser. Måske ved du allerede hvilken uddannelse du vi videre på. Ellers bliver du godt rustet til et kvalificeret valg efter grundforløb 1 på DjH.

  • Nye grundforløb 1 begynder hvert år til august. Tilmelding sker via optagelse.dk.

Vi glæder os til at møde dig.

"Din by"

De første 10 uger af grundforløb 1 på Den jydske Haandværkerskole (DjH) er bygget op omkring temaet ”Din by”. Sammen med dit hold bygger du en modelby og arbejder med forskellige delprojekter ud fra, hvad byen skal indeholde. Alle delprojekter knytter sig til emnet energi, og under projektperioden vil du få kendskab til, hvad DjH's uddannelser tilbyder.

I tømrerafdelingen bygges det store bord til modelbyen. Husene laver du i plastafdelingen, og elafdelingen er eksperter i elforsyning. Når modelbyen er bygget kan delprojekterne for eksempel være:

  • En model af et lille køle- og varmeanlæg.
  • Huse og legetøj af plast.
  • En solcelle, hvor du undersøger hvordan den fungerer. Du finder ud af hvad energi og forbrug er.
  • Inventar, vægge og tag til husene bygger du i tømrerafdelingen.

Når de første 10 uger på grundforløb 1 er gået, har du været med til at bygge en by, fokuseret på en række teoretiske elementer og gennemført en række praktiske opgaver. Du er nu klar til at vælge, om du vil arbejde videre med el/køl eller tømrer/plast.  

De næste 10 uger går med at lære de to valgte fag bedre at kende.

Grundforløb 1 afsluttes med eksamen og et projektforløb om innovation, hvor du skaber din egen virksomhed. Så er du klar til at gå videre med din erhvervsuddannelse på grundforløb 2.

Grundforløb 2

Er du gået ud af 9. eller 10. klasse for mere end et år siden, skal du begynde din erhvervsuddannelse på grundforløb 2. Og har du afsluttet  grundforløb 1 - skal du videre på grundforløb 2. Læs om det under de enkelte uddannelse.

Allerede ved tilmeldingen kan du fortælle, hvad du gerne vil uddanne dig til.

 

Materiale fra informationsmøde for grundforløb 1 elever 2018

 

Kontakt