den jydske haandvaerkerskole

Verdenspremiere på EUX-uddannelse

Til august begynder det første hold elever på deres uddannelse til eux-plastmager. De får både svendebrev som plastmagere og en gymnasial eksamen, der giver adgang til at læse videre.

Uddannelsen begynder med et grundforløb, hvor der er fokus på miljø og cirkulær økonomi.

Den jydske Haandværkerskolel har indgået et samarbejde med ’Strandet Lab’ i Thy, der arbejder med at indsamle plast fra havet og omdanne det til nye produkter. Eux-eleverne skal se nærmere på, hvad det indsamlede havplast kan bruges til. De undersøger kvalitet, styrkeforhold og anvendelighed, og de arbejder med at sprøjtestøbe, ekstrudere og 3D-printe det indsamlede plast.

Den nye uddannelse åbner for helt nye karrieremuligheder i plastindustrien, hvor eux-plastmagerne efter endt uddannelse har opnået kompetencer, så de kan gøre en forskel med det samme.

Eleverne kan bo på skolen

Den jydske Haandværkerskole har et stort skolehjem, der huser omkring 480 elever fra hele landet, mens de er på skole. På skolehjemmet bor både erhvervsskoleelever og eux-elever. Værksteder og teorilokaler er åbent for eleverne hele døgnet. Vi kalder det 24-timersskolen. Det giver optimale muligheder for at arbejde på et projekt, når eleverne er klar til det, og efter skoletid er der i alle afdelinger tutorer og lektievejledere, der sparrer og hjælper med lektier og projekter. Til skolehjemmet er knyttet fritidsfaciliteter med multibane, swimmingpool, musikrum, cafe med stormskærm, bordfodbold og poolborde, biograf, gamer room og LEGO-mindstormlokaler.

Der er plads til flere studerende

Der er stadig ledige pladser på uddannelsen.

Kontakt Den jydske Haandværkerskole på tlf.: 89 370 100.

Læs mere om EUX-plastmageruddannelsen på blivplastmager.dk