den jydske haandvaerkerskole

Tømrerelever vandt Bosch-konkurrence

Bag ide og opbygning af ’Flyderen’ står tømrereleverne Morten Liebe, Nikolaj Helweg, Peter Kromann og Casper L. Christensen, der går på tømreruddannelsens grundforløb 2. De har med deres nytænkning af bænken ’flyderen’ til en lokal børnehave vundet 1. præmien i konkurrencen Bosch Innovationspris 2017 –præmien er billetter til Roskilde Festival 2017.

Hvert år udskriver Bosch en innovationskonkurrence for tømrer- og snedkerelever. Blandt de indsendte forslag udvælges tre hold til at gå videre til den endelige konkurrence om 1. 2.- og 3. pladsen. I år lød opgaven på at skabe et bænkesæt til en lokal institution, og allerede ved udvælgelsen af finaleholdene blev der uddelt præmier i form af adskillige Bosch-værktøjer til brug i produktionen.

”Vores bænk hedder ’Flyderen’”, fortæller tømrereleverne. ”Det er nytænkning af en bænk for både børn, unge og voksne. Man kan kravle, sidde og ligge på den. En Boschlampe skulle være en del af bænken. Den har vi lagt i en indbygget skuffe under bænken, så den bliver oplyst indefra”, forklarer de.

Samtidig bliver bænkens spændvidde ivrigt afprøvet at en gruppe børnehavebørn, der er på besøg i tømrerværkstedet. De kommer fra Idrætsbørnehuset Bavnehøj i Hadsten og er de heldige modtagere af bænken. Børnene tjekker hurtigt at bænken er god til at kravle og rutsje på, og så er den glimrende til at sidde på, når der serveres kage og saftevand.
”Den giver rigtigt gode muligheder for bevægelse”, konstaterer pædagogerne Saraja Samuel og Anne Hansen, og sammen med børnene bliver de hurtigt enige om, at det bliver spændende med sådan en bænk i børnehaven.

Morten, Nikolaj, Peter og Kasper kan også sagtens se bænken i brug andre steder. De undersøger muligheden for at bænken bliver sat i produktion, og leder efter en samarbejdspartner.

Men først står der Roskilde Festival på programmet.