den jydske haandvaerkerskole

Skuemestre på plastuddannelsen har gået på DjH

Allan Spicker og Carsten Lindvig Jensen er skuemestre ved svendeprøven i plastafdelingen på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Det er deres opgave at holde øje med, at eksamensreglementet bliver overholdt, bedømme opgaverne, som de unge plastmagersvende afleverer, og i samarbejde med faglærerne give karakterer.

Begge skuemestre føler sig hjemme på DjH. Allan Spiecker er udlært plastmager her i 1994 og Carsten Lindvig Jensen blev plastspecialist på DjH i 2013. Allan Spicker er teamleder tilknyttet produktionen i Primo Danmark, der laver profilekstrudering, og Carsten Lindvig Jensen er teamleder i produktionen hos Gerresheimer, der fremstiller farmaceutiske emballager. De har begge i en årrække været en del af censorkorpset, og det giver dem gode muligheder for at have fingeren på pulsen i et fag i rivende udvikling.

De unge skal være skarpe

Der er sket meget inden for faget siden skuemestrene blev uddannet.
”Automatisering vinder voldsomt indpas, og den teknologiske udvikling træder mere og mere i karakter”, siger Carsten Lindvig Jensen.
I dag er der fag som opbygning og forståelse af styring, solidWorks og 3D på skemaet. Uddannelsen har gennemgået en del reformation gennem tiden. PC’en er rykket ind og digitaliseringen har fart på. De unge skal være skarpe,” supplerer Allan Spicker, der i en periode var med i det lokale uddannelsesudvalg for plastmageruddannelsen.

Både Allan Spiecker og Carsten Lindvig Jensen føler, at opgaven som skuemestre, og derved deres gang på DjH, giver dem mulighed for hele tiden at bygge på de grundlæggende teorier.
”Man får et brush-up og holdes opdaterede. Noget der kan være svært for medarbejderen i virksomheden, hvor hverdagen er mere rutinepræget”, er Allan Spicker og Carsten Lindvig Jensen enige om.

skuemestre plast

Skuemestre Carsten Lindvig Jensen (tv) og Allan Spicker sørger for at plastmagernes svendeprøver på DjH forløber efter reglerne og opgaverne bliver retfærdigt bedømt. Her er de i plastværkstedet på DjH og inspicerer (billedet til højre) en plastmagerselevs arbejde.