den jydske haandvaerkerskole

PROFIBUS Danmarks workshop på DjH

PROFIBUS Danmark er på en lille Danmarksturne med deres workshop om IO-link, som de har henlagt til tre erhvervsskoler. Sidst i oktober blev workshoppen holdt på DjH.

”Vi har valgt erhvervsskolerne som lokalitet for vores workshops om IO-link, fordi vi gerne vi samarbejde med uddannelsessektoren og med vores kursus- og oplysningsvirksomhed motivere unge mennesker,” siger Peter Greve, sekretær i PROFIBUS Danmark.

IO-Link er et system til tilslutning af intelligente sensorer til automationssystemer via plc eller pc i forbindelse med automatisk styring af maskiner og procesanlæg. IO-link er en del af Industri 4.0.

PROFIBUS Danmark er en nonprofit interesseforening med 35 medlemmer. En række af medlemmerne stillede op på workshoppen med udstyr i relation til IO-link, og efter en formiddag med teori kunne udstyret afprøves og testes med ’hands on’ om eftermiddagen.

 djh elever deltog i profibus workshop

EUX- og EUD-elever deltog i workshoppen

Udover flere virksomheder deltog også elever fra EUX- og EUD-elektriker, robotteknik modul 3.3 og 4.3. Jakob Lykken, elektrikerlærling, syntes godt om ideen med input fra virksomheder udefra relateret til modulet, som han går på.
’Det er spændende at få fortalt om nye ting fra folk, der arbejder med det til dagligt, og de har noget rent fysisk med, hvor man kan prøve det af. Det har helt bestemt givet mig en større forståelse af IO-link’, siger han.

Jakob Lykken har arbejdet lidt med IO-link i sin virksomhed og føler, at han efter dagens workshop kan bidrage med viden, når han er tilbage i praktikken.

Dan Møller fra Phoenix Contact var blandt de medlemmer, der havde medbragt udstyr, hvor deltagerne kunne afprøve teorien i praksis.
’ Det er meget interessant at møde eleverne. De vil gerne prøve det nye og har let ved at relatere det til egne oplevelser. På den måde får vi også nye input til det videre arbejde. De unge repræsenterer fremtidens kunder. Her bliver de lidt tændte af et nyt udviklingstrin og forventninger til de nye produkter,’ siger han.

Deltagerne kunne på workshoppen møde repræsentanter og systemer / udstyr fra: Phoenix Contact, Bihl + Wiedemann, ifm electronic, Balluff og Siemens.