den jydske haandvaerkerskole

Praktikdag blev ugens højdepunkt

Mattias’ vej til tømrerfaget er lidt anderledes end de flestes. Han var godt og grundigt træt af at gå i skole, da en lærer fik listet en ugentlig praktikdag ind på skemaet midt i 8. klasse. Det blev ugens bedste dag for Matthias gennem resten af skoletiden i grundskolen.

Da Mattias Friis Enevoldsen begyndte på sin tømreruddannelse efter sommerferien 2017, var faget ikke helt ukendt for ham. Siden 8 klasse var skoledagen nok tæt på det værste Mattias vidste. Han var voldsomt skoletræt, og især fagene dansk og engelsk var et rent mareridt. Sammen med en lærer på skolen blev det besluttet, at han skulle en uge i praktik for snuse lidt til erhvervslivet og måske få lyst til en erhvervsuddannelse. Praktikken blev aftalt med Henrik Sørensen, Fårvang Tømrerfirma ApS og efter en uge blev den udvidet til at omfatte en ugentlig praktikdag.

Der var en læreplads

”Jeg kom der hver tirsdag, og det var bare den bedste dag i ugen, for det med skole var ikke ret sjovt”, fortæller Mattias, der, da sommerferien nærmede sig, håbede at få aftalen forlænget til også at gælde 9. klasse. Hans ønske blev opfyldt, og midt på året ville Henrik Sørensen høre om Mattias kunne tænke sig at blive tømrer, for så var der en læreplads til ham, når han havde afsluttet et efterskoleforløb i 10. klasse.

Mattias var dermed sikret en læreplads og tilmed i en virksomhed, som han på flere måder kendte rigtigt godt. Alligevel valgte han at kæmpe for at få sine karakterer løftet det år, hvor han var på efterskole.
”Det er jo lidt noget andet at gå på efterskolen. Man er der hele tiden, og der er også hele tiden nogle lærere der spørger ind til lektier, hjælper og skubber lidt på”, siger han. Det blev lidt sjovere at gå i skole, og det gik bedre med de svære fag – så godt at det lykkedes at få hævet karaktererne til langt over kravene for en erhvervsuddannelse.

Mattias går nu på grundforløb 2. Hans forløb er blevet delt i 2 x 10 uger, da virksomheden, som han er ansat i, havde brug for ham derhjemme. Han kan stadig glæde sig over de ugentlige praktikdage i 8. og 9. kl.
”Det var en stor fordel at have været i praktik, for jeg vidste en masse om tømrerfaget, da jeg begyndte på skolen”, siger han.

 praktikdag gjorde en forskel