den jydske haandvaerkerskole

Natteravnenes campingvogn fik ny energi

Natteravnenes campingvogn fik nye installationer på Den jydske Haandværkerskole (DjH), hvor tre unge elektrikerlærlinge i skolepraktik glædede sig over en lidt anderledes udfordring.

Natteravnene kender vi fra gaderne, hvor de flere gang om ugen går rundt og får en snak med de unge, der færdes der. Campingvognen kommer frem, når Natteravnene viser flaget på markeder og ved lignende arrangementer i Hadsten, Hinnerup og Søften.
”Det er en gammel sag, som vi købte billigt.”, fortæller Heidi Hagen Siem, der er formand for Natteravnene Hadsten-Hinnerup, som udelukkende er drevet på frivillig basis.
”Med hjælp fra gode sponsorer har vi fået den malet sort og gul og sat Natteravnenes logo på, så den nu er flot og indbydende at se på”. Indvendigt kneb det dog lidt, da strømmen efter tegn på en del løse forbindelser til sidst holdt helt op med at fungere.

Campingvogn på DjH

En henvendelse til DjH viste sig at være løsningen på campingvognens strømproblem. SKP-instruktør Michael Timmermann, der står for at holde styr på opgaver til skolepraktikeleverne, som skal være elektrikere, satte tre elever Jacob Mortensen, Mads Christophersen og Tobias Jensen på opgaven med at få lys i campingvognen.

”Det er spændende og meget motiverende at få kunder udefra, og så er det jo en meget anderledes opgave, end det vi ellers arbejder med,” fortæller Mads.

Det var hurtigt klart, at installationerne i campingvognen var udtjente og at alt skulle udskiftes, så første trin var at udarbejde en plantegning – en oversigt over et nyt system, og hvad der skal indkøbes.
”Der er nogle andre regler til det udstyr, der sidder i rullende materiel end i bygninger, så vi har for eksempel købt vandtætte dele ind til det nye elnet,” siger Jacob. Stedet hvor strømmen er ført ind i campingvognen er naturligvis også nyt og vandtæt og for at bevare campingvognens fine ydre, er der blevet spraymalet rundt om strømføringen efter endt arbejde.

God reklame for natteravnene

Heidi Hagen Siem er jævnligt kommet forbi for at følge arbejdet. Hun har bidraget til opgaveløsningen med lidt opmuntrende slik og kage.
”Vi er rigtigt glade for arbejdet og sponsoratet, så campingvognens lys nu fungerer igen. Det er god reklame for Natteravnene, og det de gør i lokalsamfundene, når vi har campingvognen med rundt. Der ud over har det været et fornøjelse at arbejde sammen med de unge elektrikere”, siger hun.

Campingvognen har nu lys indvendigt og er allerede synlig i mørket, men det kunne nu også være rart med lidt fint lys udvendigt, erkender Heidi Hagen Siem. Det er så igen et andet regelsæt, der skal i brug – så måske er der grundlag for et projekt 2.

natteravnenes campingvogn paa djh