den jydske haandvaerkerskole

Mette Frederiksen på besøg

Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen lagde en tirsdag formiddag i november vejen forbi Den jydske Haandværkerskole, hvor hun samme med folketingsmedlem Nicolai Vammen, borgmester Niels Borring og folketingsmedlem Daniel Toft Jakobsen blev vist rundt på skolen. Mette Fredriksen hilste veloplagt på skolens elever og spurgte interesseret ind til deres uddannelser.

Efter en tur gennem plast-, el- og køleafdelingen, med en afstikker til tækkemændene, gik turen videre med den røde kampagnebus.

Mette Frederiksen ville gerne vide, hvorfor eleverne havde valgt deres uddannelse, og spurgte ind til hvad de arbejdede med på skolen. I plastafdelingen talte hun med Ebbe Greve Kristiansen, der går på GF2, og han forklarede om rørekstruderen og fremstilling af plastrør, der blandt andet bruges til drikkevand.

Camilla Viborg og Merle Bremer arbejdede ved flaskeblæsemaskine, hvor de fik en snak med Mette Frederiksen om fremstillingen af flasker, der i vores hverdag tjener som containere for alt fra ketchup til hårshampoo.

I elafdelingen, styring og regulering, mødte Mette Frederiksen de elektrikere, der arbejder med moderne robotteknologi. Phillip Kaaber brænder for teknik og befinder sig godt med specialet. Phillip Kaaber er voksenlærling og i gang med sin anden uddannelse. Uddannelsen til markedsøkonom gav ham ikke de tekniske udfordringer han ønskede. Mette Frederiksen lyttede interesseret, da hun har arbejdet en del med emnet voksenlærlinge.