den jydske haandvaerkerskole

Folkeskoleelever i udskolingsforløb på DjH

200 udskolingselever fra 7., 8. og 9. klasse er i tre dage på besøg på DjH, hvor de møder en anderledes undervisningsform, end den de kender fra folkeskolen. Eleverne kommer fra Rønbækskolen i Hinnerup, og de skal igennem et erhvervsrettet udskolingsforløb med undervisning fra teori til praksis.

I køle-, plast- og elafdelingen bevæger de sig fra teori til praksis, og oplever at omsætte det teoretiske stof fra klasselokalet til noget mere håndgribeligt i værkstederne.

lego mindstorms

I elafdelingen har undervisningen afsæt i LEGO-Mindstorms, hvor den grundlæggende tanke med hvordan systemet virker minder meget om de store procesanlæg. Her lærer eleverne om teorien bag programmering og programmerer efterfølgende robotten til at bakke, hvis den ser noget foran sig og reagere på en farve – for eksempel en stribe på gulvet.

I Køleafdelingen kigges der på styringsdiagrammer, som er grundlaget for opgaven i værkstedet, der går ud på at få strøm på et køleanlæg.

Plastafdelingen introducerer eleverne til 3D-tegneprogrammet SketchUp, og tegningen omsættes til 3D-print. Eleverne stifter også bekendtskab med termoformning.

Forløbet er tilrettelagt af DjH og Rønbækskolen med støtte fra Favrskov Kommune.