den jydske haandvaerkerskole

Emil fik gæster fra Grønland

Emil Geisler har netop afsluttet sin svendeprøve som elektriker. I den forbindelse er det helt almindeligt, at de nye svende får besøg af familien for at fejre en veloverstået eksamen ved en hyggelig middag.

Mere usædvanligt er det, at familien har været to dage undervejs, har rejst 3.423 km i fugleflugtslinje og tilbragt mere end 20 timer i luften.

Emils forældre Anna Louise Nielsen og Jan Geisler var rejst fra Upernavik i det nordlige Vestgrønland til Hadsten for at være med til at fejre Emils eksamen og svendeprøveafslutning som elektriker.
’Det er vigtigt for os at støtte op om familien. Det er en stor dag, og det betyder meget for os at være med’, fortæller Emils forældre, der også tog en lignende rejse til Danmark for et år siden, da Emils lillebror afsluttede sin uddannelse som IT-supporter i Viborg.

Hjemme i Upernavik arbejder Jan Geisler med køleteknik, selvom han egentlig er uddannet mekaniker, og har da også været på et kølekursus på DjH for 10 år siden. Anna Louise Nielsen er trafikassistent i Upernaviks Lufthavn, der med en placering på 126 m.o.h. er kongerigets højest beliggende.

Emil bor og arbejder til dagligt i Nuuk, hvor han nu skal tilbage til sin virksomhed for at gøre uddannelsen færdig. Grundforløb 1 og 2 samt hovedforløb 1 tog han på Metalskolen i Nuuk, mens modulerne er taget på DjH. Og efter endt uddannelse er Emil sikret arbejde – for der er altid brug for elektrikere i Grønland.

emil fik besoeg fra groenland