den jydske haandvaerkerskole

Danfoss CO2 training Unit rejser jorden rundt

En rød Danfoss unit har besøgt køleafdelingen på Den jydske Haandværkerskole (DjH). Et CO2-køleanlæg er en del af enheden, og DjH har medvirket til test og indkøring af anlægget. Danfoss træningsenheden nu klar til at rejse til USA, hvor et trænerjob venter på den.

Den røde container indeholder et toptrimmet CO2 køleanlæg.
”Det er en træningsenhed”, forklarer projektmanager Anja Sofie Meiner Jensen, Danfoss. ”Den har tre forskellige indstillinger til træning, hvor vi ude i verden skal kunne træne installatører og køleteknikere, der arbejder med CO2 køleanlæg”. CO2 som kølemiddel er nyt i store dele af verden. Det er et naturlig kølemiddel, der bruges i køle- og fryseelementer i supermarkeder, og det har i en periode været brugt i Danmark, Norden og Tyskland. Indtil nu har det ikke været velegnet under varmere himmelstrøg, men det har en nyudviklet Multi Ejector Solution TM nu gjort muligt.

Køleafdelingen har udviklet undervisningsmateriale

”Det er her alle eksperterne er, og DjH har ydet en stor hjælp i processen, der har været et parløb med Danfoss. Endvidere har køleafdelingen udviklet undervisningsmaterialet, der følger med træneren, når han rejser ud sammen med containeren for at træne de lokale trænere,” siger Anja Sofie Meiner Jensen.

Om få dage er besøget på Den jydske Haandværkerskole slut for denne gang. Den røde Danfoss træningsenhed hentes en tidlig morgen og fragtes til Hamborg, hvorfra den udskibes til USA. Her skal den på otte ugers turne og rejser så videre til Australien. Hvor rejsen derefter går hen, er endnu uvist, men enheden ventes først hjem om halvandet år.

”Der er stor efterspørgsel på at få træningsenheden ud, så der er mange, der bliver skuffede, når de får et afslag,” siger Anja Sofie Meiner Jensen. Hun har foreslået et kursus på DjH i stedet, hvor der findes et næsten tilsvarende CO2-anlæg i køleafdelingen. Danfoss har planer om flere CO2 træningsenheder, så ventetiden kan afkortes.

djh har gjort danfoss training unit klar til verdensturne