den jydske haandvaerkerskole

Ministerbesøg

Beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen besøgte den 30. april DjH. Han blev vist rundt på skolen og præsenteret for intelligent automation og Industri 4.0, og undervejs mødte han skolens elever.

Hos en elektrikerklasse, der var i gang med et svendeprøveprojekt med en robot som vigtigste medspiller, faldt snakken på, om alle havde arbejde, når de nu meget snart afslutter deres uddannelse.

”Vi er elektrikere, vi har altid arbejde”, lød det straks fra en af eleverne.

I plastafdelingen så beskæftigelsesministeren det nye udstyr inden for Industri 4.0, hvor produktionen udvikles og effektiviseres ved hjælp af indsamling af data. Industri 4.0 er en vigtig del af plastmageruddannelsen. Rundvisningen fortsatte til Underground og caféen, der er blandt de mange fritidsfaciliteter for eleverne på DjH, hvoraf mange bor på skolehjemmet. Her mødte han en gruppe EUX-elektrikere og –tømrere, og var interesseret i at vide, hvorfor de havde valgt at tage en EUX-uddannelse. Eleverne var enige om, at uddannelsen åbner døre og flere af dem udtrykte planer om at læse videre efter endt eksamen.

Besøget på DjH gik fint i tråd med et besøg hos Wavin i Hammel tidligere på dagen.

troels lund poulsen besoeger djh