den jydske haandvaerkerskole

Åbent hus

Lørdag den 17. november 2018 kl. 10.00 – 15.00

Alle er velkomne til at kigge forbi og opleve aktiviteterne på DjH.

Er du uddannelsessøgende, så kom og få en snak med en vejleder. Mød også de unge, der allerede er godt i gang med deres uddannelse. Du er velkommen til at tage dine forældre og en god ven med. 

 


Program

Guider

Velkommen - guiderne i de gule vester viser dig på vej.

Alle værksteder er åbne, og du kan møde elever og undervisere

Elektriker
I elafdelingen kan du få en rundvisning af vores guider og være med i en lille konkurrence, hvor du bliver lidt klogere på elteknik.

Køletekniker
Køleafdelingen giver gerne en is, viser køleanlæggene frem og fortæller om uddannelsen til køletekniker. Du kan prøve kræfter i en romaskine hvor du samtidig nedkøler en flaske vand.

Tømrer og tækkemand
I tømrerfdeling kan du være med i en savekonkurrence - her gælder det om at save et stykke træ på en given vægt. Kom og tag udfordringen op. Du kan også finde ud af hvad der skal til for at blive en god tømrer. Du kan møde tækkemændene i arbejde og se dem udføre det gamle tækkemandsfag i moderne rammer.

Plastmager og plastspecialist
Plastafdelingen starter de store produktionsmaskiner og deler ud af det, som de fremstiller. Det står plastmagerne for. Mød også plastspecialisterne, der viser 3D-print og gerne deler deres viden om Industri 4.0.

EUX
Du kan møde EUX-elever  i el-, tømrer- og plastafdelingen.

Plastsvejs
I plastsvejs kan du lave dit eget navneskilt.

Grundforløb1

Både grundforløbseleverne på EUD og EUX står klar i værkstederne for at vise dig de projekter, som de arbejder med. Du møder dem i tømrerværkstedet, plastværkstedet, i afdeling Q og i caféen under Vidar.

I 'ankomsthallen' er der god vejledning at få

I vejlederstanden kan du få dine uddannelsesspørgsmål besvaret, både når det gælder skolegang og praktiksted. Vejlederstanden finder du i 'Ankomsthallen' på Teknisk Akademi. Du kan også høre om hvilke grundfag du skal lære, ved en stand i 'Ankomsthallen'.

Imponerende fysik- og kemishow

Oplev også EUX-eleverne fantastiske fysik- og kemishow der vises kl. 11.00 og 13.30. Det sker også i 'Ankomsthallen' på Teknisk Akademi.

UNDERGROUND, elevinfo og skolehjemmet

I 'Elevinfo' møder du glade elever og medarbejdere, der gerne viser skolehjemmet frem, og fortæller om hvordan det er at bo på DjH mens, man er på skole. De viser dig også den fede elevcafé og 'Underground', hvor der er gamer rooms, biograf og LEGO-Mindstorms rum.

Må vi byde  på en kop kaffe?

I alle afdelinger er der gratis kaffe og snack i de små cafeer, der er indrettet i dagens anledning.

I elev-cafeen under Vidar møder dru grundforløbselever, der viser fritidsfaciliteter frem og gerne gir kaffe og kage.

Når du bliver sulten

Bistroerne tilbyder lækker frokostbuffét for 55 kr.

Finale i skoleskills for kommunens 8. klasser

Samtidig med Åbent Hus dyster kommunens 8. klasser i finalen om skoleskills. Den skole, der vinder, går videre til DM i Skoleskills i Næstved i januar 2019.

Infomøde for grundforløbs 2-elever

De nye grundforløbselever, der skal begynde deres skoleophold efter nytår, inviteres til et informationsmøde om formiddagen og har gode muligheder for samtidig at kigge skolen godt efter i sømmene.


Du oplever en dag, der meget ligner en normal skoledag. Eleverne arbejder i værkstederne og vil gerne fortælle om, hvordan det er at gå på Den jydske Haandværkerskole. Underviserne er også klar til at sætte dig ind i, hvad du lærer undervejs i dit uddannelsesforløb.

På DjH uddanner vi tømrere, tækkemænd, elektrikere, plastmagere, plastspecialister og køletekniker. Har du lyst til at kombinere en erhvervsuddannelse med boglige fag på A, B og C niveau, skal du vælge en EUX-uddannelse. På DjH kan du blive EUX-elektriker, EUX- tømrer, eller EUX-plastmager.

Der bor op mod 500 elever på DjH’s skolehjem. Det skaber et unikt studiemiljø, som du kan benytte uanset om du er dagelev eller kostelev. 24-timersskolen betyder at du må arbejde i værksteder efter endt undervisning, for måske er du i gang med noget spændende der er svært at slippe. Skolens fritidsfaciliteter tilbyder motionsrum, café med storskærm og forskellige spil. I undergrund finder du to gamer room, en biograf, hvor du kan invitere dine venner på skolen til at se en af dine film og et LEGO Mindstormrum, hvor du virkeligt kan udfordre dig selv.

Kom og se det alt sammen. Vi glæder os til at vise skolen frem.

På gensyn den 17. november