Klimauge på DjH

Den jydske Haandværkerskole er en del af Klima Favrskov 2018, og inviterer i den forbindelse til Åbent Videncenter på DjH, hvor der er mulighed for at høre om energirigtige anlæg. Alle er velkomne til at komme og få en snak om varmepumper, varmegenvinding, solceller eller solfangere med DjH’s uvildige specialister.

Åbent Videncenter er onsdag den 14. marts kl. 16.00 til 18.00.

Temaaften

Torsdag den 15. marts står der ’temaaften om energiregler i bygningsreglementer BR 18’ på programmet. Niels Hørby Jørgensen, Energitjenesten Jylland-Fyn, kommer forbi og fortæller om de aktuelle energiregler i bygningsreglementet BR 18 i forbindelse med renovering, ombygning og tilbygning:

  • Hvornår er det et krav, at der efterisoleres? – og til hvilken isoleringstykkelse?
  • Hvornår skal der foretages en rentabilitetsberegning? – og hvordan?
  • Hvilke regler gælder, når der installeres et nyt varmeanlæg?
  • Hvilke muligheder ligger der i de frivillige renoveringsklasser? – og hvad er reglerne her?
  • Hvad skal man være opmærksom på i forbindelse med tilbygning og varmetabsberegning?
  • Hvad betyder energirenovering og valg af nyt varmeanlæg for husets energimærke?
  • Hvilken sammenhæng er der mellem energimærke og husets salgsværdi?

Arrangementet den 15. marts er gratis og foregår fra kl. 19.00 – 21.00 på DjH.

Der serveres kaffe og kage, derfor nødvendig tilmelding til Hanne Bisgaard Hansen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Favrskov Kommune står bag projektet.

Aktivitet for grundskoleelever om vedvarende energi

DjH deltager også i et projekt for grundskoleelever fra Kommunens folkeskoler. Projektet har fokus på synliggørelse af klimavenlige projekter og indeholder blandt andet en besøg på DjH, hvor naturfagsundervisningen kommer til at handle om Danmarks Klimaplan, lovgivning og et nærmere kig på varmepumper og solfangere. I 2. del af projektet uddannes eleverne til energiambassadører, hvor de bliver klædt på til at lave en energiscreening i eget hjem. Samtidig deltager de i en konkurrence med mulighed for at vinde kontante præmier til klassekassen. Arrangementer er et samarbejde mellem Favrskov Kommune og DjH.

Udskriv