COVID-19 info

På DjH gælder retningslinjer, så vi undgår spredning af COVID-19.

Alle skal overholde Sundhedsstyrelsens generelle retningslinjer.

Fra mandag den 14. juni er det ikke længere et krav, at man bærer mundbind eller visir på DjH.

Alle, der kommer på DjH, skal på forespørgsel kunne fremvise en max 72 timers gammel negativ antigentest, eller en max 96 timers gammel negativ PCR-test eller et gyldigt Coronapas.

Testkrav og fritagelse fra test

 • Reglerne gælder for alle, der bevæger sig rundt indendørs på skolen: såsom medarbejdere, elever, kursister og gæster.
 • Reglerne gælder ikke for håndværkere, leverandører, renovationsmedarbejdere mv., der gæster skolen, og som udelukkende opholder sig udendørs, mens de har ærinde på skolen.

Præcisering om testkrav

 1. Elever/kursister og medarbejdere, der er i et kontinuerligt rul på skolen på normale uger med 5 arbejdsdage: her er der krav om 2 tests ugentligt.
 2. Nye elever/kursister, der ikke er i kontinuerligt rul eller hvor vi har uger med feriedage, skal kunne fremvise en gyldig test ved ankomst på skolen, samt lade sig teste 2 gange ugentligt (såfremt, ugen er en 5 dages arbejdsuge) Pkt. 2 gælder også for medarbejdere.

Undtagelser for testkravet

Følgende personer er fritaget for testkravet på DjH:

 • Personer, der tidligere har været smittet med COVID-19 inden for et nærmere bestemt tidsrum, i det omfang de kan fremvise dokumentation for et positivt undersøgelsesresultat, som er foretaget ved PCR- eller kviktest for COVID-19, og som på fremvisningstidspunktet er mindst 14 dage og højst 8 måneder gammelt.
 • Personer, der kan fremvise Coronapas med bevis for første vaccination (normalt tilgængeligt 14 dage efter første vaccine).

Følgende personer er fritaget for kravet om hurtigtest/antigentest på DjH:

 • Hos personer med misdannelser af næsen eller lignende.
 • Hos personer med kræftsygdomme, eller senfølger efter behandling af kræft i næse, mund eller svælgområdet.
 • Hos personer med nyligt brækket næse eller nylig næseoperation.
 • Hos personer, hvor der kan være en risiko for blødning, fx personer der er i blodfortyndende behandling efter hjerteklapoperation eller dyb vene trombose (blodprop i de dybe vener i benet eller i bækkenet), personer med en blødersygdom eller lignende.
 • Hos personer med mental og/eller kognitiv svækkelse der gør, at personen ikke kan forstå eller medvirke til undersøgelsen.
 • Hos personer med psykiske tilstande og sygdomme, som angst, PTSD eller lignende, eller hvor undersøgelsen vil føles som et overgreb.

Følgende personer er fritaget for kravet om PCR-test på DjH:

 • Hos personer med mental og/eller kognitiv svækkelse der gør, at personen ikke kan forstå eller medvirke til undersøgelsen.
 • Hos personer med psykiske tilstande og sygdomme, som angst, PTSD eller lignende, eller hvor undersøgelsen vil føles som et overgreb.

Skolen kan træffe individuel beslutning om ovenstående fritagelser.

Læs mere fra myndighederne på www.coronasmitte.dk.

Symptomer

Oplever du symptomer som for eksempel feber, luftvejsinfektion/vejrtrækningsproblemer, kulderystelser, muskelsmerter, ondt i halsen, hovedpine, diarré, kvalme/opkast, skal du blive hjemme.

Hvis du bor på skolehjemmet, skal du blive på eller gå til dit værelse:

 • Ring til din egen læge
 • HUSK også at ringe til DjH's corona-vagthavende tlf.: 89370200.

Læs mere i vores beredskabsplan.

Medbring mus og tastatur

For at minimere kilder til smittespredning skal alle elever, der bruger skolens pc'ere, skal du selv medbringe mus og tastatur. Har du ikke mus og tastatur med hjemmefra, kan du købe et sæt i papirservice.

Det medbragte sæt er kun til personligt brug, det er derfor vigtigt, at der stå navn på begge dele. Det er ejerne af det medbragte sæt, der sørger for rengøring af både mus og tastatur.